Μητσοτάκης: Σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τη ζημιά που έκανε η κυβέρνηση στο τραπεζικό σύστημα - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τη ζημιά που έκανε η κυβέρνηση στο τραπεζικό σύστημα

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διερεύνηση από εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο, προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», με τίτλο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;» ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάνει ειδική αναφορά σε κείμενο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013 στην ιστοσελίδα Protagon με τίτλο «Να αφελληνιστούν», στο οποίο είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι ο κ. Βαρουφακης υποστήριζε τότε ότι «όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια να αφελληνιστούν άμεσα».

Δηλαδή αυτό που στην ουσία έγινε, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι με την ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%, ενώ το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλά και ορισμένα επιθετικά hedge funds τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ