Σαν Σήμερα – Τα 10 σημαντικότερα γεγονότα [εικόνες]

Ποια τα δέκα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στον κόσμο;

1520

Περνώντας απο το Ακρωτήριο Χόρν, ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής, που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό.


1757


ο γνωστός Άγγλος ποιητής και ζωγράφος, Γουίλιαμ Μπλέικ, στο Λονδίνο. Έργα του «προφήτη» της αγγλικής λογοτεχνίας τα «ποιητικά σχεδιάσματα», «οι γάμοι του ουρανού και της κόλασης» και η «Ιερουσαλήμ».


1814


Οι «Τάιμς του Λονδίνου» γίνονται η πρώτη εφημερίδα που εισάγει τη χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον κόσμο της έντυπης δημοσιογραφίας.

1820

Ο Φρειδερίκος Ένγκελς, Γερμανός οικονομολόγος και φιλόσοφος, που μαζί με τον Καρλ Μαρξ συγγράφουν το "Κομουνιστικό Μανιφέστο", γεννιέται στο Μπάρμεν της τότε Πρωσίας (νυν Γερμανία).

1895

Ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων πραγματοποιείται στην Αμερική στο Σικάγο με την συμμετοχή 6 αυτοκίνητων. Στην διαδρομή των 55 μιλίων ο νικητής αγγίζει τα 7μίλια/ώρα τελική ταχύτητα.

1905

Το Σιν Φέιν (η πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ) ιδρύεται από τον Ιρλανδό εθνικιστή Άρθουρ Γκρίφιθ, που παρουσιάζει το κείμενο-μανιφέστο «η Πολιτική του Σιν Φέιν».

1939

Ο δημιουργός του σύγχρονου Μπάσκετ Μπολ, καναδός γυμναστής, Τζέιμς Νάισμιθ, πεθαίνει στο Κάνσας των ΗΠΑ.

1943

Η «Διάσκεψη της Τεχεράνης», η πρώτη ανάμεσα στους ηγέτες των τριών μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων, τον Ρούσβελτ, τον Τσόρτσιλ και τον Στάλιν, αρχίζει στην πρωτεύουσα του Ιραν. Εκει θα αποφασιστεί η απόβαση στην Νορμανδια.

1974

Ο Τζον Λένον, ο δημιουργός των Μπιτλς, πραγματοποιεί την τελευταία εμφάνιση του επί σκηνής σε συναυλία με τον Έλτον Τζον στην Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

1997

H δημοφιλής σειρά καρτούν «Βeavis and ButtHead» μεταδίδεται για τελευταία φορά στο MTV. Μια ανανεωμένη εκδοχή θα προβληθεί για λίγο το 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος γεγονότα σαν σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ