H Ρωσία πρόσφερε στη Γαλλία ένα κουτάβι στη θέση της Ντίζελ που σκοτώθηκε από τρομοκράτες [εικόνες] - iefimerida.gr

H Ρωσία πρόσφερε στη Γαλλία ένα κουτάβι στη θέση της Ντίζελ που σκοτώθηκε από τρομοκράτες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα χαριτωμένο βελγικό ποιμενικό κουτάβι, η Νταρμπίνα, έφτασε ως δώρο από τη Ρωσία στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών –μια κίνηση καλής θέλησης από τη ρωσική πλευρά.


Η Νταρμπίνα ταξίδεψε από τη Μόσχα για να αντικαταστήσει την Ντιζέλ, την ηρωική σκυλίτσα της αστυνομίας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας σε σπίτι στο προάστιο Σεν Ντενί, όπου κρυβόταν ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων του Παρισιού Αμπτελχαμίντ Αμπααούντ. Η εκπαιδευμένη σκυλίτσα Ντίζελ ήταν η πρώτη που έπεσε στο πεδίο της μάχης, στο Σεν Ντενί.

H Ρωσία πρόσφερε στη Γαλλία ένα κουτάβι στη θέση της Ντίζελ που σκοτώθηκε από τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας Βλαντιμίρι Κολοκόλτσεφ απέστειλε τον σκύλο της αστυνομίας στο Γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ μετά από την συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

H Ρωσία πρόσφερε στη Γαλλία ένα κουτάβι στη θέση της Ντίζελ που σκοτώθηκε από τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
H Ρωσία πρόσφερε στη Γαλλία ένα κουτάβι στη θέση της Ντίζελ που σκοτώθηκε από τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
H Ρωσία πρόσφερε στη Γαλλία ένα κουτάβι στη θέση της Ντίζελ που σκοτώθηκε από τρομοκράτες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στην απαντητική επιστολή του, ο Καζνέβ έκανε λόγο για μια «δυνατή και εξαιρετικά συμβολική χειρονομία» ενώ ταυτόχρονα προσέθεσε ότι «χωρίς αμφιβολία, αυτό το κουτάβι θα διατηρήσει τη γαλλορωσική φιλία ζωντανή στο πεδίο της εσωτερικής ασφάλειας».
Ο θάνατος της Ντιζέλ είχε συγκινήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, με τα κοινωνικά δίκτυα να «πλημμυρίζουν» με ευχαριστήρια μηνύματα για τη δράση της ενώ είχε βρεθεί και το hashtag #jesuischien -Είμαι σκύλος,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντιζελ σκύλος κουτάβι ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ