Πάμε αύριο στο taf στο Μοναστηράκι για εγκαίνια και ποτό; [εικόνες]

Ο πολυχώρος της οδού Νορμανού φιλοξενεί την έκθεση «Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση» που εγκαινιάζεται 28/11 στις 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 13/12.

Το Wesen, φιλοσοφικός όρος του Martin Heidegger, είναι ένα σημαίνον ενεργοποίησης. Είναι η σχέση μας με τις υπαρκτότητες, η σχέση μας με το βλέμμα στον ορίζοντα του αόρατου. Είναι η έξαρση της στιγμής, γεμάτη χάος όπου όλα κινούνται στη φορά της ορμής προς μια μεγάλη επιστροφή. Την επιστροφή στο "σώμα", την επιστροφή στην "αναγέννηση".
Η έκθεση έχει σκοπό την παρουσίαση, μέσω οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και φωτογραφιών, της έρευνας που πραγματοποιείται από το International Research Laboratory of Performing Arts-AlmaKalma, το οποίο λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μήτρου. Τα έργα παρήχθησαν σε βάθος χρόνου για τις εκάστοτε ανάγκες των performance του Research Laboratory στην γκαλερί Χ-ART-Ι, στο Θέατρο Αθήναιον, στους δημόσιους χώρους του ΑΠΘ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MMCA).

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί performance / installation του Research Laboratory σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Χαρέλα, Μάρω Θεοδοσίου, Σεμπάστιαν Τσιφής, Ιωάννα Σκαντζέλη, Χάρης Μεσηνιώτης, Manuel Baldassare, Emma Grace, Χριστίνα Σιριοπούλου, Φωτεινή Τερζή, Αθανάσιος Μαργούτας, Σοφία Δρακοπούλου, Σοφία Στεργίου, Σταύρος Καπετάνιος. Επιμέλεια: Στέλλα Μανικάτη, Ιστορικός της Τέχνης

H έκθεση
«Wesen: Επιστροφή στο Σώμα - Επιστροφή στην Αναγέννηση», ομαδική
taf: Νορμανού 5, Αθήνα 105 55, μετρό Μοναστηράκι
Εγκαίνια: Σάββατο 28/11, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: ως 13/12
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00
Είσοδος ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ taf Μαναστηράκι εικαστική έκθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ