Πούτιν και Ολάντ: Κοινός εχθρός το ΙΚ - Απαραίτητη η συνεργασία εναντίον του [βίντεο]

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση υπέρ της συγκρότησης «ευρύτερου συνασπισμού» κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρέπει μαζί να διευρύνουμε περαιτέρω αυτόν τον συνασπισμό με στόχο να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία (...) προκειμένου το σύνολο των χωρών να ενεργήσουν εναντίον της τρομοκρατίας και εναντίον του ΙΚ», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε μια δήλωση που έκανε ενώπιον των δημοσιογράφων προτού ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών στη Μόσχα.

Πούτιν: Ηταν πράξη προδοσίας από μια φίλη χώρα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας επανέλαβε οργισμένος τα περί πισώπλατου χτυπήματος από μια φίλη χώρα. «Ηταν μια πράξη προδοσίας από μια χώρα που η Ρωσία θεωρούσε ως χώρα φίλη της» είπε ενώπιον του Ολάντ ο Βλαντιμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία.

«Εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο συνασπισμός είναι απόλυτα απαραίτητος και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι θέσεις μας συμπίπτουν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπογράμμισε επιπλέον την ανάγκη «να ενωθούν οι δυνάμεις στη μάχη εναντίον του κοινού εχθρού».

«Είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη συνεργασία» διαβεβαίωσε ο ίδιος κατά την έναρξη των συνομιλιών στο Κρεμλίνο με τον Γάλλο ομόλογό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ