Οταν βιάζομαι: Ογκρατέν με πατάτες και λίγο σολωμό

Αυτή βέβαια είναι μια συνταγή που μπορείς να την κάνεις και όταν έχεις χρόνο, είναι μοναδική. Τα ογκρατέν είναι τα αγαπημένα πιάτα των Γάλλων. Εύκολα, υγιεινά, επιτρέπουν κάθε παραλλαγή που φαντάζεστε.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 300 γραμμάρια σολωμό καπνιστό
  • Λίγα κλωναράκια άνιθο
  • Κρέμα γάλακτος: Προτιμήστε, στο σούπερ μάρκετ, την παχιά κρέμα, όχι το συνηθισμένο κουτάκι υγρής κρέμας
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες
  • Χοντροκόψτε το σολωμό
  • Ψιλοκόψτε τον άνιθο
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι γυάλινο και τοποθετήστε τις πατάτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε το σολωμό και τον άνιθο
  • Ανακατέψτε λίγο τα υλικά
  • Βάλτε από πάνω την κρέμα και προσθέστε το γάλα
  • Φροντίστε να σκεπάζονται σχεδόν ο πατάτες με το γάλα
  • Ψήστε στο φούρνο για 50 λεπτά
  • Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά στο μέσον του χρόνου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ογκρατέν πατάτες σολωμός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ