Χθες το βράδυ, στο Παρίσι: Η Μέρκελ αφήνει ένα λουλούδι για τους νεκρούς της επίθεσης [εικόνες]

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού έγινε το επίκεντρο της διαδήλωσης όλων των ηγετών του κόσμου, μετά τις επιθέσεις στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Το ίδιο σημείο επέλεξαν ο Φρανουά Ολάντ και η Ανγκελα Μέρκελ, μαζί με τη δήμαρχο του Παρισιού Ανί Ινταλγκό, το βράδυ της Τετάρτης για να τιμήσουν τα θύματα της νέας επίθεσης στις 13 Νοεμβρίου. Η Ανγκελα Μέρκελ άφησε ένα λουλούδι στην Πλατεία Δημοκρατίας, εκεί που χιλιάδες άνθρωποι εκφράζουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στα θύματα της τρομοκρατίας και τη θλίψη τους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσουν σχετικά με τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Οταν ο Γάλλος Πρόεδρος με καλεί για να σκεφτούμε τις επιπλέον ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε, για μένα αυτό είναι μια πραγματική αποστολή και οφείλουμε να αντιδράσουμε γρήγορα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Προς το παρόν, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί στρατιωτικά στον πόλεμο εναντίον του ISIS. Θα αποστείλει 650 στρατιώτες στο Μάλι της Αφρικής για να υποστηρίξει τους Γάλλους στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, αφού η Γαλλία επιχειρησιακά βρίσκεται και στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ. «Δεν μπορούμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με τα λόγια, χρειάζονται και στρατιωτικά μέσα» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ από το Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Παρίσι επιθέσεις λουλούδι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ