Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ σινεμά για νέους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ σινεμά για νέους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παιδιά αφήνουν στην άκρη τα tablet, κλείνουν την τηλεόραση και επί 14 ημέρες αποδεικνύουν ότι μία καλή κινηματογραφική ταινία μπορεί να είναι και ψυχαγωγική και εκπαιδευτική.

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ σινεμά για νέους [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ξεκίνησε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου σε Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη, και θα διαρκέσει μέχρι 5 Δεκεμβρίου.
Στη φετινή, 18η διοργάνωση, διαγωνίζονται 68 ταινίες για παιδιά και νέους, από 45 χώρες.

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ σινεμά για νέους [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Όλες οι ταινίες, διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο, δηλαδή εμπνέονται από αγάπη για τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση, αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη των νέων και βοηθούν στην αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα. Αποκλείονται ταινίες που προωθούν τη βία, το ρατσισμό, τον πόλεμο και το σεξισμό.

Το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα, που επέλεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου, είναι αντιπροσωπευτικό των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο για την παιδική και νεανική ηλικία.

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ σινεμά για νέους [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Δημοφιλής θεσμός του φεστιβάλ Ολυμπίας, η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Camera Zizanio» που επιμελείται ο Νίκος Θεοδοσίου και θα προβάλλει πάνω από 100 επιλεγμένες νεανικές δημιουργίες από την Ευρώπη και τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μια σειρά από κινηματογραφικά εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να γυρίσουν τη δική τους ταινία.

Η διοργάνωση
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Εως 5 Δεκεμβρίου: σε Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ