Κόβει τις γέφυρες με Τουρκία ο Λαβρόφ -Δεν συμφωνεί σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του - iefimerida.gr

Κόβει τις γέφυρες με Τουρκία ο Λαβρόφ -Δεν συμφωνεί σε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δεν συμφώνησε να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Σεργκέι Λαβρόφ και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ο Ρώσος υπουργός δεν συμφώνησε σε καμιά από τις πολλές προτάσεις να συναντηθούν", δήλωσε η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Interfax.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου εξωτερικών έρχονται οι δηλώσεις που έγιναν νωρίτερα από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μελβούτ Τσαβούσογλου, οι δύο άντρες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας συμφώνησαν να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες. «Στη συζήτησή τους, συμφωνήθηκε να μοιραστούν τις λεπτομέρειες του ζητήματος μέσω διπλωματικών και στρατιωτικών καναλιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Σήμερα ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 ήταν μια «σχεδιασμένη προβοκάτσια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ