Σπιτική κρέμα σοκολάτα, με αγνά υλικά

Δεν είναι μους, ούτε brownie. Είναι μια ελάχιστα παχιά κρέμα -με αγνή μαύρη σοκολάτα, κατά προτίμηση- με λίγη ζάχαρη, ελαφριά και με χαμηλό κόστος.

Υλικά

  • 1/2 κιλό γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι κομμένη σοκολάτα (βάλτε μαύρη ή γάλακτος, είναι θέμα προτίμησης)
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 μύτη από κουταλιά νεσκαφέ
  • 2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην άκρη 1 φλυτζάνι γάλα
  • Το υπόλοιπο το βάζουμε να ζεσταθεί σε κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και έτσι όπως είναι κρύο προσθέτουμε το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη
  • Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα από το μπολ, λίγο-λίγο για να μην κόψει
  • Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να «δέσει»
  • Αποσύρουμε όταν η κρέμα είναι ακόμη υγρή, να μη γίνει γύψος
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες

Αξιοποιήστε για την κρέμα σας ό,τι μπολάκι διαθέτετε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κρέμα σοκολάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ