Η «σιδηρά κυρία» κοστίζει 100.000 λίρες το χρόνο στους Βρετανούς - iefimerida.gr

Η «σιδηρά κυρία» κοστίζει 100.000 λίρες το χρόνο στους Βρετανούς

σιδηρα κυρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην οργή των βρετανικών ΜΜΕ και της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η λαίδη Μάργκαρετ Θάτσερ, τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού έχει λάβει πάνω από 500.000 λίρες από το 2006 ως σήμερα.

Από το γραφείο της Βρετανικής κυβέρνησης ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ότι η 86χρονη τέως πρωθυπουργός έχει λάβει πάνω από 500.000 λίρες για τη συμμετοχή της σε δημόσιες εκδηλώσεις και ομιλίες, δηλαδή 100.000 λίρες το χρόνο.

Τα χρήματα αυτά, προέρχονται από ειδικό κονδύλι (το οποίο πληρώνουν οι φορολογούμενοι) που προβλέπεται για τέως πρωθυπουργούς και το οποίο θεσμοθετήθηκε κατά την πρωθυπουργία του Τζον Μέιτζορ, που διαδέχθηκε τη Θάτσερ στην εξουσία.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν ο κ. Μέιτζορ έχει λάβει από τον εν λόγω κονδύλι 490.000 λίρες ενώ ο Τόνι Μπλέρ 273.000 λίρες από το 2007, οπότε και εγκατέλειψε την πρωθυπουργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ