Φόβοι για επιθέσεις κατά βουλευτών και υπουργών στις παρελάσεις - iefimerida.gr

Φόβοι για επιθέσεις κατά βουλευτών και υπουργών στις παρελάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο προστασίας πολιτικών προσώπων από αγανακτισμένους πολίτες έχει ετοιμάσει για σήμερα η αστυνομία. Εκφράζονται φόβοι πως θα δημιουργηθούν επεισόδια στις παρελάσεις της εθνικής επετείου, ενώ οι υπουργοί και οι βουλευτές που θα παραστούν στις εξέδρες των επισήμων θα γίνουν στόχος τουλάχιστον φραστικών επιθέσεων.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη τις δύο τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν τρία περιστατικά αποδοκιμασίας πολιτικών -κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη-.

Για την αποφυγή λοιπόν δυσάρεστων εκπλήξεων εναντίον πολιτικών που θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις, η αστυνομία έχει στήσει ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο. Στο Σύνταγμα Από την Όθωνος μέχρι και τη Βασ. Γεωργίου του Α' υπάρχουν κιγκλιδώματα που απαγορεύουν την πρόσβαση. Για να περάσει κανείς πρέπει να διαθέτει δημοσιογραφική ταυτότητα ή να είναι μέλος τηλεοπτικού συνεργείου. Το ίδιο συμβαίνει και στα σκαλιά του Μετρό. Η άνοδος προς την Αμαλίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαγορεύεται. Οι αστυνομικοί έδιωξαν ακόμα και τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες στην πλατεία.

Στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπου θα παραστούν στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικοί, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή οι πολιτικοί με τους πολίτες. Αστυνομικοί, διμοιρίες των ΜΑΤ, περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν και θα βρίσκονται στον χώρο της παρέλασης στη συμπρωτεύουσα

Σύμφωνα με το protothema.gr, πολιτικοί ενημέρωσαν την Αστυνομία για το σημερινό πρόγραμμά τους, έτσι ώστε να τους προστατεύσουν σε περίπτωση που δεχτούν επιθέσεις από το πλήθος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ