Ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» - iefimerida.gr

Ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χθες το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» στον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο δημιουργός ταινιών όπως «ET», «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», «Ιντιάνα Τζόουνς», «Στρατιώτης Ράιαν», «Λίνκολν» υπενθύμισε πως με το σινεμά απαλλάσσεται από δαίμονες και τους ξεφορτώνεται πάνω στο κοινό.

«Μία ταινία του Σπίλμπεργκ, εμπεριέχει αχαλίνωτη φαντασία, αναπαράσταση κόσμων στις μικρότερες λεπτομέρειές τους, πρόσωπα που αγωνίζονται για να ελέγξουν τη μοίρα τους», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα κατά την τελετή απονομής στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας οτι ένα σημαντικό στοιχείο των ταινιών του είναι οτι τις χαρακτηρίζει μια βαθιά πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα, πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» | iefimerida.gr 0

Ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε πέρα απο το καλλιτεχνικό εργο του σκηνοθέτη και στο σπουδαίο έργο του «Ιδρύματος για το Ολοκαύτωμα», που έχει ιδρύσει ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ.
Το βραβείο αυτό έρχεται ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της νέας ταινίας του σκηνοθέτη η «Γέφυρα των Κατασκόπων» με τον Τομ Χανκς, ενα θρίλερ της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που βγαίνει στις ελληνικες αίθουσες αυριο.
Κατα τη χθεσινη τελετη στο Λευκο οικο, τιμήθηκαν 17 προσωπικότητες αναμεσα στις οποίες οι, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Γκλόρια Εστεφάν, αλλά και ο θρύλος του μπέιζμπολ Ουίλι Μέις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Στίβεν Σπίλμπεργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ