Ποιος είναι ο νέος πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο νέος πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα ονόμασε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, πρίγκιπα Νέγιφ μπιν Άμπντελ Αζίζ, 78 ετών, νέο διάδοχό του στο θρόνο στην μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα του κόσμου, σύμφωνα με ανακοινωθέν που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.

Το ανακοινωθέν ανέφερε ότι με διάταγμα της κυβέρνησης του βασιλέα ο πρίγκιπας Αμπντέλ Αζίζ ορίστηκε νέος πρίγκιπας διάδοχος, στη θέση του πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή στις ΗΠΑ όπου νοσηλευόταν.

Ο πρίγκιπας Νέγιφ, δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ορίστηκε διάδοχος μετά τη συνάντηση του σαουδάραβα μονάρχη με το Συμβούλιο Αφοσίωσης στον Ηγεμόνα, που ιδρύθηκε το 2006 στο συντηρητικό ισλαμιστικό βασίλειο για να γίνει η διαδικασία διαδοχής ομαλότερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ