Παρασκευόπουλος στην επιτροπή Θεσμών: Επί Κανελλόπουλου και Βενιζέλου ο αντίστοιχος Λάμπρου ήμουν εγώ - iefimerida.gr

Παρασκευόπουλος στην επιτροπή Θεσμών: Επί Κανελλόπουλου και Βενιζέλου ο αντίστοιχος Λάμπρου ήμουν εγώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρη κάλυψη στον Παναγιώτη Λάμπρου παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος αυτή τη στιγμή μιλά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Τον Λάμπρου μου τον γνώρισε ομάδα βουλευτών σε επίσκεψη που είχαν κάνει στο υπουργείο, ως τον άνθρωπο που θα μπορούσε να προσφέρει στον κατευνασμό των εντάσεων. Τον έκρινα ως σοβαρό, μετρημένο και λογικό και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ χρήσιμος», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Του ανέθεσα να πάει στις φύλακές να επισκέπτεται κρατουμένους εκεί που υπάρχουν εξεγέρσεις. Αρχισε να επισκέπτεται φυλακές όλης της χώρας σε μια προσπάθεια να σβήνει τις εντάσεις και συζητούσε στη γλώσσα τους για να είναι αποτελεσματικός.Οι επαφές του Παναγιώτη Λάμπρου δαιμονοποιήθηκαν κακώς. Επί Κανελόπουλου (το 1990) και Βενιζέλου (το 1996)ο αντίστοιχος Λάμπρου ήμουν εγώ».

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ακόμη ότι από τα ανυπόγραφα σημειώματα που λάμβανε (προφανώς από την ΕΛ.ΑΣ. Ή την ΕΥΠ) τόσο ο ίδιος όσο και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, γνώριζαν τι συμβαίνει στις φυλακές, ενώ τόνισε ότι από τους διαλόγους σε αυτά δεν φαινόταν ότι ο Λάμπρου ξεσήκωνε προς την παρανομία. «Τα κυριότερα ζητήματα των κρατουμένων δεν έγιναν δεκτά στο νομοσχέδιο που ακολούθησε», πρόσθεσε.

Οσον αφορά τις απειλές κατά της ζωής του που είχε καταγγείλει ότι δεχόταν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι στα ενημερωτικά σημειώματα που ελάμβανε υπήρχαν μεν απειλές τόσο προς το προσώπό του όσο και προς το πρόσωπο του κ. Πανούση, τις οποίες, όμως, δεν θεώρησε σημαντικές γιατί είχε φύλαξη. «Οι απειλές προς εμένα δεν ήταν μόνο ύβρεις αλλά και πιο εξειδικευμένες», πρόσθεσε.

Οσον αφορά τη συνάντηση Πανούση-Λάμπρου-Παρασκευόπουλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι έγινε γιατί ο Πανούσης ανησυχούσε για τις απειλές εναντίον του.

Αναφερόμενος στα ανυπόγραφα αυτά έγγραφα που είχε στην κατοχή του, ο κ. Πανούσης είπε ότι τα κατέστρεψε όλα πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Οι κόντρες με τον Πανούση

«Η πρώτη κόντρα μας ήταν γιατί ο Πανούσης είχε δηλώσει ότι θα δολοφονηθεί κρατούμενος. Η δεύτερη για την ανακοίνωση που έβγαλαν οι πυρήνες που κατηγορούσαν και τους δυο μας για εισβολή στις φυλακές. Ο Πανούσης, τότε, είχε βγάλει ανακοίνωση που έλεγε ότι ο υπεύθυνος κρύβεται και ήταν σαν να με φωτογράφιζε γιατί και οι πυρήνες έλεγαν ο υπεύθυνος κρύβεται. Οταν με ρώτησε ο Πανούσης γιατί δεν διέψευσα του είπα ότι το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει διάλογο και του είπα ότι στη δική του ανακοίνωση δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο ο υπεύθυνος που κρύβεται, γιατί με στοχοποιεί», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στις κόντρες του με τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης.

«Ο Πανούσης μου είχε πει ότι ο Λάμπρου συντόνιζε κρατουμένους παρά ότι έσβηνε φωτιές», συμπλήρωσε.

Οσον αφορά το αν ο Παναγιώτης Λάμπρου είναι ακόμη συνεργάτης του, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι το ότι έχει μείνει ο Λάμπρου σε μια ομάδα δεν του δίνει και το τίτλο του συμβούλου».

Τέλος, όσον αφορά τη μήνυση που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες είπε ότι έγινε λόγω του ότι ανησυχούσε η κυβέρνηση ότι μπορεί να εμφανίζονταν στον τύπο έγγραφα μυστικών υπηρεσιών που θα προκαλούσαν προβλήματα στη χώρα και τόνισε ότι με την κίνηση αυτή απετράπη ο κίνδυνος.

Παρασκευόπουλος: Ποιος μου σύστησε τον Λάμπρου, γιατί το

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ