Πέντε μουσικές στάσεις μέσα στο Δεκέμβριο - Λαϊκά, έντεχνα και ροκ

Οι Άγαμοι Θύται αυτή τη χρονιά παίρνουν στην παρέα τους τον Κώστα Μακεδόνα και το Σπύρο Παπαδόπουλο και επιστρέφουν στο χώρο του ...ελλείμματος.

Σύνθημα τους Άγαμοι Θύται... με αξιοπρέπεια, Άγαμοι Θύται... από μόνοι μας, Άγαμοι Θύται... selfie. Πρωτεργάτης Ιεροκλής Μιχαλίδης, στα κείμενα η Δήμητρα Παπαδοπούλου και εμπροσθοφυλακή Δημήτρης Σταρόβας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής και Ρούλα Μανισάνου. Εμφανίζονται από 4 Δεκεμβρίου στο ΑΝΟΔΟΣ Live Stage, στην Πειραιώς, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 11μ.μ. Είσοδος 15 ευρώ με ποτό στο μπαρ και το μπουκάλι αλκοόλ από 120 ευρώ.


Το ροκ της Δυτικής όχθης ταξιδεύει Ανατολικά και ο Φίλιππος Πλιάτσιακας εμφανίζεται από 12 Δεκεμβρίου στο Ρυθμό στην Ηλιούπολη. Μία αναδρομή στο χρόνο και στα τραγούδια από την εποχή των Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Τι λέει ο Φιλιππος Πλιάτσικας για τις εμφανίσεις του; «Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Έτσι για τα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι το 2017 (να είμαστε καλά) που συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που όλα ξεκίνησανστη ψυχή μου κι αργότερα τα μοιράστηκα με τόσους άλλους, θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή παρέα με τον Μάνο και τον Μπάμπη ονομάσαμε:Το Rock της Δυτικής όχθης!». Για 4 Σάββατόβραδα, 10,30μ.μ. είσοδος 12 ευρώ.


Τι σχέση έχουν ο Αντώνης Ρέμος, η Φωτεινή Δάρρα, ο Χρήστος Νικολόπουλος και οι ηθοποιοί Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Κρόμπας; Τη σκηνή του Διογένης Studio και τη σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, πασίγνωστα και αγαπημένα, συνθέτουν τον καμβά ενός προγράμματος με πάθος και ψυχή. Σολίστας στο μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης. Καθε Παρασκευή και Σάββατο στις 11.00μ.μ. απο 10 ευρω στο μπαρ μέχρι 35 ευρώ η είσοδος. 10 ευρώ το ποτό στις καρέκλες, 60 ευρω το μπουκάλι κρασί, 100 ευρω η φιάλη αλκοόλ.


«Κόντρα ντουέτο» από 18 Δεκεμβρίου για την Ελεoνώρα Ζουγανέλη και τη Φωτεινή Βελεσιώτου στην «Ακτή Πειραιώς». Δυο διαφορετικές φωνές, δυο διαφορετικές γυναίκες, μια απρόσμενη αλλά απόλυτα ταιριαστή συνάντηση επί σκηνής. Κοινό τους πάθος, η αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι. Μαζί τους επί σκηνής και ο Δημήτρης Υφαντής, από το συγκρότημα Τρίφωνο, που με την καθάρια φωνή του θα μας ταξιδέψει σε γνωστά παραδοσιακά μουσικά μονοπάτια.


«Θα ρωτήσω τα τραγούδια και θα έρθω με τα πόδια» μας λένε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Δοκιμασμένη συνταγή από καλοκαιρινές συναυλίες, «παντρεύουν» το ροκ με το λαϊκό, τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό, φλερτάρουν με το διαφορετικό και να «αναγεννούν» αγαπημένα τραγούδια με δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία. Σε αυτό το πρόγραμμα επιβάλλονται οι παραγγελιές. Μαζί τους η Παυλίνα Βουλγαράκη. Οι τιμές 15 ευρώ το ποτό στο μπαρ, 70 ευρώ το μπουκάλι κρασί, 140 η φιάλη αλκοόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσικές σκηνές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ