Ο Σέρλοκ Χολμς επιστρέφει στο χαρτί - iefimerida.gr

Ο Σέρλοκ Χολμς επιστρέφει στο χαρτί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα καινούργιο βιβλίο με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς και τίτλο «The house of silk», πρόκειται να εκδοθεί τον Νοέμβριο.

81 χρόνια μετά τον θάνατο του Σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ και 106 από την τελευταία του ιστορία με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, ο Βρετανός συγγραφέας Άντονι Χόροβιτς, που έχει γράψει πολλά παιδικά βιβλία, αλλά και τα σενάρια για τη μεταφορά των περιπετειών του Ηρακλή Πουαρό στη μικρή οθόνη, ολοκλήρωσε το βιβλίο που του είχε αναθέσει να γράψει ο οίκος Orion.

Αφηγητής είναι ο δόκτωρ Γουάτσον, που βρίσκεται σε έναν οίκο ευγηρίας, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Σέρλοκ Χόλμς. Η υπόθεση ξεκινάει με μια ληστεία τρένου στη Βοστώνη, και, όπως λέει ο Χολμς στον πρόλογο του βιβλίου, είναι τόσο τερατώδης, τόσο φρικιαστική, που θα μπορούσε να διαρρήξει τον ιστό της κοινωνίας.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου. «Είναι της ίδιας ποιότητας με το πρωτότυπο, αλλά με πολύ πιο σύγχρονο ρυθμό και ευαισθησία» σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο. Ο Άντονι Χόροβιτς έχει προσθέσει ελάχιστα στοιχεία στον αρχετυπικό ντετέκτιβ, μιας και είναι μεγάλος του θαυμαστής από την ηλικία των 16 ετών. «Προσπάθησα να είμαι πολύ πολύ προσεκτικός. Θαυμάζω πραγματικά αυτές τις ιστορίες, και δεν θα ήθελα να κάνω κάποια αυθαιρεσία» λέει ο ίδιος.

Είναι η πρώτη φορά που οι κληρονόμοι του Κόναν Ντόυλ έδωσαν την άδεια για ένα καινούργιο μυθιστόρημα με τον Χολμς. Μένει να δούμε αν το βιβλίο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες αλλά και ποιος ελληνικός οίκος θα εξασφαλίσει τα δικαιώματα.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ