Ο Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή – Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Ο Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή – Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας θα συναντηθούν το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών και πώς θα βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Συγκαλώ σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή 29η Νοεμβρίου στις 16:00. Σκοπός: να δοθεί νέα δυναμική στις σχέσεις μας και να καμφθεί η ροή μεταναστών», ανέφερε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Επίσης με δεύτερη ανάρτησή του τόνισε: «Η απόφασή μου ακολουθεί μια θετική εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μια τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου».

Την πρόσκληση Τουσκ ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του τούρκου Πρωθυπουργού ανακοινώνεται πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ του τηλεφώνησε και τον προσκάλεσε στη Σύνοδο στην οποία θα συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ