Πώς «μηδενίστηκε» πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε γνωστό κοσμηματοπώλη -Η υπόθεση που έφερε διώξεις - iefimerida.gr

Πώς «μηδενίστηκε» πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε γνωστό κοσμηματοπώλη -Η υπόθεση που έφερε διώξεις

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία καταγγελία ότι παρανόμως μηδενίστηκε πρόστιμο ύψους 2.000.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ σε γνωστό κοσμηματοπώλη μπήκε στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων διαφθοράς, και έφερε... διώξεις.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ καθώς ο επιχειρηματίας φέρεται ότι πωλούσε πανάκριβα ρολόγια με εικονικά τιμολόγια, επιτυγχάνοντας όμως να μην πληρώνει ΦΠΑ.

Μετά την εισαγγελική έρευνα, οι εισαγγελείς Σέβης και Τριανταφύλλου άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία, σε βάρος του προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του άρθρου 70Α του Νόμου 2238\1994. Για ηθική αυτουργία απιστα διώκεται ο επιχειρηματίας κοσμημάτων και ρολογιών.

Η υπόθεση

Ενώ ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη έδειξαν σωρεία παραβάσεων με ζημία του ελληνικού δημοσίου, εντούτοις τα μέλη της επιτροπής έκαναν δεκτές τις προσφυγές του επιχειρηματία. Συγκεκριμένα, στα πορίσματα του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι:

* Τα ρολόγια πωλούνταν σε αγοραστές του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να μην πρέπει να πληρώνουν ΦΠΑ

*Έβαζαν στις αποδείξεις πώλησης πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής αρχής ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό.

Ο επιχειρηματίας όμως άσκησε προσφυγή και η επιτροπή του άρθρου 70 παρά την αρνητική εισήγηση , κατά πλειοψηφία έκανε δεκτές τις προσφυγές και ακύρωσε τα πρόστιμα. Η επιτροπή όμως δεν δικαιολόγησε την απόφαση της,τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία όπως λένε εισαγγελικές πηγές «από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτών -υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δυο επιχειρήσεις κοσμημάτων".

Η δικογραφία ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράττη, η οποία θα ζητήσει τις απολογίες των κατηγορουμένων....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κοσμηματοπώλης πρόστιμο ΣΔΟΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ