Ο Τσίπρας θέλει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αλλά τον φρενάρουν οι εξελίξεις στη ΝΔ - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας θέλει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών αλλά τον φρενάρουν οι εξελίξεις στη ΝΔ

 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλει να συγκαλέσει ο Πρωθυπουργός. Μια πρόταση που θα ανακοίνωνε αύριο, ωστόσο τον «φρενάρουν» οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο εκλογής προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωινή σύσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με συνεργάτες του, εξεδήλωσε την πρόθεση να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Και αυτό, ως το επόμενο βήμα της έκκλησης για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων που είχε απευθύνει την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η σκέψη του Πρωθυπουργού, την οποία μοιράστηκε με συνεργάτες του ήταν κα συγκαλέσει το συμβούλιο των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο αλλά όπως παραδέχθηκε με «δεδομένα όσα γίνονται στη ΝΔ υπάρχει ένα ζήτημα». Αλλιώς, ενδεχομένως να το εξήγγειλε και αύριο.

Οι εξελίξεις στη ΝΔ συζητήθηκαν κατά την σύσκεψη Τσίπρα με συνεργάτες του και σύμφωνα με πληροφορίες απασχόλησαν και την πρόοδο του διαλόγου για το ασφαλιστικό – ζήτημα το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις προσεχείς εβδομάδες η Βουλή στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Η μεθόδευση του διαλόγου θα κριθεί και από τις εξελίξεις της ΝΔ η οποία «είναι σε πρόβλημα» όπως διαπιστώθηκε.

Κατά τα λοιπά, στην σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου:

  • Προγραμματίστηκε το ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.
  • Έγινε μια αποτίμηση για το θέμα της πρώτης κατοικίας. Εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέρασε το σωστό μήνυμα και πως στην κοινή γνώμη «πιο πολύ έχει περάσει ο φόβος».

Προγραμματισμός του κοινοβουλευτικού «Γολγοθά»:

Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από την Βουλή:

  1. Ο Προϋπολογισμός του 2016
  2. Το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα συμπεριληφθούν η φορολόγηση των αγροτών και οι ρυθμίσεις για τα ενοίκια
  3. Το Μεσοπρόθεσμο

Προσφυγικό:

  • Προς το παρόν στο Μαξίμου αρκούνται να ελπίζουν ότι δεν θα αναδειχθεί σε μείζον το πρόβλημα σε Σερβία, Σκόπια, Κροατία, χώρες οι οποίες δηλώνουν πως θέλουν να ελέγχουν τα σύνορά τους συντεταγμένα. Σημειώνουν ότι τα όσα δηλώνουν οι όμορες χώρες «απέχει από την λογική του <κλείνουμε τα σύνορα>, ωστόσο μας προβληματίζει» ειπώθηκε. «Το παρακολουθούμε στενά, με επιφύλαξη» ήταν η «γραμμή» στη σύσκεψη.
  • Για την Σύνοδο κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, όπου ευελπιστούν να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις έχει «κλειδώσει» στις Βρυξέλλες την Κυριακή στις  29 Νοεμβρίου. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Παρίσι όπου θα μιλήσει στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή όπου θα είναι όλοι οι ηγέτες: Από Ομπάμα μέχρι Μέρκελ και Ολάντ.

Στην πρωινή σύσκεψη μετείχαν εκτός του Πρωθυπουργού, οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ολγα Γεροβασίλη, Πάνος Σκουρλέτης, Δημ. Τζανακόπουλος, Μιχάλης Καλογήρου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ