Είδαμε την παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» - Ένα πινγκ πονγκ ψυχολογίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Είδαμε την παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» - Ένα πινγκ πονγκ ψυχολογίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξένοι μεταξύ τους, με διαφορετικές αφετηρίες και προορισμούς, έρχονται αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους. Η ελαφρότητα με την οποία ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, γίνεται βάρος ασήκωτο στις πλάτες τους.

«12 Ένορκοι» κινούνται στα όρια του ωχαδερφισμού και πρέπει να συνεδριάσουν μετά τη δίκη για την τύχη ενός 16χρονου αλλοδαπού που κατηγορείται για φόνο. Οι περισσότεροι είναι αποφασισμένοι για την ενοχή του και θέλουν να τελειώνουν γρήγορα για να πάνε στις δουλειές τους, προσωπικές ή επαγγελματικές.

Είδαμε την παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» - Ένα πινγκ πονγκ ψυχολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Διαχρονικές προκαταλήψεις της κοινωνίας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια μας. 12 θυμωμένοι, για το δικό τους λόγο, άντρες, κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο, έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση. Ένας εξ αυτών αντιστέκεται και προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους 11, ότι το παιδί είναι αθώο και δεν μπορούν να το στείλουν χωρίς σκέψη στο θάνατο.

Είδαμε την παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» - Ένα πινγκ πονγκ ψυχολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Νικολαϊδη στήνει τους ηθοποιούς σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές και αισθάνεσαι ότι συμμετέχεις στον κάθε καυγά. Τοποθετεί το έργο στη Νέα Υόρκη του 1957 όπως ήταν και η έμπνευση του δημιουργού του. Έπιπλα και ρούχα εποχής, χαμηλός φωτισμός, συνεχείς συγκρούσεις, φωνές, ένα παιχνίδι συναισθημάτων μεταξύ ηθοποιών και κοινού. Η Νένα Μεντή χαρίζει την επιβλητική φωνή της στην έναρξη της παράστασης και μας βάζει στο νόημα του έργου.
Ρεαλιστική υποκριτική που κερδίζει το χειροκρότημα. Οι αντιπαθείς χαρακτήρες που κάθονται γύρω από το τραπέζι καταφέρνουν και κερδίζουν επάξια τον χαρακτηρισμό, ενώ η μειοψηφία των καλών, στο τέλος τους κερδίζει. Ένα πινγκ πονγκ ψυχολογίας.

Μέρος των εσόδων δίνεται στο ΕΚΚΝΑ (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12; Μία πάλη του καθενός με τον άλλο και κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό και τους εφιάλτες της ζωής του. Οι 12 ένορκοι είναι: Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστίνος Κούμουλος. Συμμετέχει ο Αλέξης Σταυριανός, τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή.

Η παράσταση βασίζεται στην ταινία «12 angry men» του Sidney Lumet. Οι «12 Ένορκοι» του Reginald Rose παρουσιάζονται στο θέατρο Αλκμήνη, έναν πολύ ζεστό χώρο, σε παράλληλη οδό της Πειραιώς, στο Γκάζι. Μέρος των εσόδων δίνεται στο ΕΚΚΝΑ (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα).

Είδαμε την παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» - Ένα πινγκ πονγκ ψυχολογίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
«Οι 12 Ένορκοι» του Reginald Rose παρουσιάζεται για 2η χρονιά
Σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαϊδη
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι, (μετρό Κεραμικός) τηλ: 210 3428650
Παραστάσεις: Πέμπτη - Σάββατο (21.30) Κυριακή (18.30)
Διάρκεια: 90’

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 12 ένορκοι Θέατρο Αλκμήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ