Complete: Νέο άλμπουμ από τους New Order με τον Ίγκι Ποπ [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Complete: Νέο άλμπουμ από τους New Order με τον Ίγκι Ποπ [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το δέκατο στούντιο άλμπουμ του μεγάλου βρετανικού συγκροτήματος. Στα φωνητικά ακούγεται και ο Ίγκι Ποπ.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Mute Records, με την οποία συνεργάζονται για πρώτη φορά οι New Order και κυκλοφορεί σε CD, βινίλιο και digital download. Το εικαστικό του εξωφύλλου είναι διαφορετικό αναλόγως το είδος της έκδοσης.

Complete: Νέο άλμπουμ από τους New Order με τον Ίγκι Ποπ [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το άλμπουμ: Η μουσική των New Order στο Complete είναι σαφώς πιο ηλεκτρονική σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους. Αυτή είναι και η πρώτη ηχογράφιση χωρίς τον μπασίστα Πίτερ Χουκ. Ωστόσο συμμετέχει ο Γκίλιαν Γκίλμπερτ ο οποίος απείχε από το 2001. Τέλος για πρώτη φορά συμμετέχει σε ηχογράφηση του γκρουπ ο Τομ Τσάπμαν.

Complete: Νέο άλμπουμ από τους New Order με τον Ίγκι Ποπ [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1

Το συγκρότημα: Είναι φυσικά πασίγνωστοι. Ωστόσο, για την ιστορία, να πούμε ότι δημιουργήθηκαν το 1980 από τον Μπέρναρντ Σάμερ (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα, συνθεσάιζερ), τον Πίτερ Χουκ (φωνή και μπάσο) και τον Στίβεν Μόρις (ντράμς, πλήκτρα, συνθεσάιζερ), τα πρώην μέλη των θρυλικών Joy Division που έμειναν χωρίς τραγουδιστή μετά την αυτοκτονία του Ίαν Κέρτις, ο οποίος ήταν η ψυχή του γκρουπ. Οταν δημιουργήθηκαν οι New Order προσχώρησε στο σχήμα και ο Γκίλιαν Γκίλμπερτ (πλήκτρα, συνθεσάιζερ και κιθάρα) και έτσι άλλαξε εντελώς ο ήχος του μέχρι πρότινος post-punk γκρουπ. Τότε το post-punk εμπλουτίστηκε με στοιχεία από την ταχύτατα ανερχόμενη -εκείνη τη δεκαετία- ηλεκτρονική χορευτική μουσική και έτσι οι New Order έγιναν σημείο αναφοράς για τη βρετανική μουσική της δεκαετίας του 1980.

Δείτε στα βίντεο τα τρία singles που ήδη κυκλοφόρησαν. Κατά σειρά: Restless, Plastic, Tutti Frutti

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ New Order νέο άλμπουμ ίγκι Ποπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ