Καταδικασμένος δολοφόνος και αρχηγός συμμορίας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρήκε καταφύγιο ο μακελάρης του Παρισιού [εικόνες] - iefimerida.gr

Καταδικασμένος δολοφόνος και αρχηγός συμμορίας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρήκε καταφύγιο ο μακελάρης του Παρισιού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στο Σεν Ντενί που φυγάδευσε τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για δολοφονία, ενώ σχετίζεται και με επικίνδυνες συμμορίες.

Ο Jawad Bendaoud την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις τη γαλλικής αστυνομίας πραγματοποιούσαν έφοδο στο κτίριο στο Σεν Ντενί, ισχυριζόταν στους δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα άτομα που φιλοξενούσε, οι πληροφορίες όμως που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για ένα άτομο το οποίο έλεγχε απόλυτα το συγκεκριμένο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας και άρα είναι δύσκολο να μην είχε γνώση που έβαλε στο διαμέρισμά του.

Καταδικασμένος δολοφόνος και αρχηγός συμμορίας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρήκε καταφύγιο ο μακελάρης του Παρισιού [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η καταδίκη για φόνο

Ήταν το 2008 όταν ο 30χρονος πλέον Bendaoud καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση επειδή σκότωσε μαχαιρώνοντας με ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο έναν 16χρονο μαθητή. Μεταξύ των δύο είχε προηγηθεί μία διαμάχη για ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σύμφωνα με όσα υποστήριξε τότε ο 30χρονος, ο ίδιος βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 στην Rue de Corbillion στο Σεν Ντενί, στην ίδια οδό δηλαδή που επί 7 ολόκληρες ώρες η γαλλική αστυνομία προσπαθούσε την περασμένη εβδομάδα να εισβάλει στο διαμέρισμα πο βρισκόταν οι τρομοκράτες. Κατά την διάρκεια της διαμάχης ο δράστης έκοψε τον λαιμό του 16χρονου που φέρεται να ήταν ο καλύτερός του φίλος.

Ο Bendaoud αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και όπως σημειώνει η Daily Mail, η μητέρα του άτυχου 16χρονου είχε ενημερώσει ότι «υπάρχει κίνδυνος να βλάψει και άλλα θύματα».

Καταδικασμένος δολοφόνος και αρχηγός συμμορίας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρήκε καταφύγιο ο μακελάρης του Παρισιού [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Βίαιος και επικίνδυνος» αρχηγός συμμορίας

Από την στιγμή της αποφυλάκισής του πάντως ο 30χρονος έχει γίνει το αφεντικό της Rue de Corbillion. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η Daily Mail, ο Bendaoud σχετίζεται με εμπόριο ναρκωτικών, αλλά είναι και γνωστός μπράβος που απομάκρυνε από τα διαμερίσματα όσους ενοίκους αδυνατούσαν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, πρόκειται για ένα «βίαιο και επικίνδυνο» άνθρωπο που είναι γνωστός «αρχηγός συμμορίας» σε μία περιοχή που είναι γνωστή ως επικίνδυνη λόγω του εμπορίου ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στη Γαλλία, ο Bendaoud μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση για 6 μέρες μέχρι να του απαγγελθούν κατηγορίες ή να αφεθεί ελεύθερος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Jawad Bendaoud σεν ντενι δολοφόνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ