Μετά το φιάσκο της εκλογής προέδρου, στον «αέρα» η ενότητα της ΝΔ - iefimerida.gr

Μετά το φιάσκο της εκλογής προέδρου, στον «αέρα» η ενότητα της ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεπανόρθωτα δείχνει να έχει πληγεί το κύρος της ΝΔ, μετά το φιάσκο της εκλογής προέδρου και την αναβολή της διαδικασίας. Μετά από ενάμιση μήνα εσωκομματικών συγκρούσεων μεταξύ των 4 υποψηφίων προέδρων και έντονου παρασκηνίου, η αδυναμία της ΝΔ να διοργανώσει εκλογή προέδρου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ολοι οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ, αλλά και οι χιλιάδες οπαδοί και ψηφοφόροι του κόμματος που πήγαν το πρωί της Κυριακής να ψηφίσουν και έφυγαν άπρακτοι, βρίσκονται σε αναβρασμό. Ηδη, με επιστολές τους βουλευτές ζητούν την σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν σύγκλιση εκτάκτου συνεδρίου και μετάθεση της εκλογής προέδρου για το 2016!

Ζητούν παραίτηση Μεϊμαράκη -Δεν παραιτούμαι, απαντά

Εως αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει εκλογή νέου προέδρου αφού όλοι διαφωνούν με όλους, αλληλοκατηγορούνται και μεταθέτουν τις ευθύνες. Δύο εκ των υποψηφίων, οι κκ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης ζήτησαν την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ορισθεί η Μαριέττα Γιαννάκου μεταβατική πρόεδρος για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών. Πρόταση που αν μη τι άλλο δείχνει το κλίμα καχυποψίας στη ΝΔ και αποτελεί ένδειξη ότι η παραταξιακή συνείδηση έχει διαρραγεί.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μέσω συνεργατών του, απάντησε ότι η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό και αντιπρότεινε να ευρεθεί άλλη σοβαρή εταιρεία λογισμικού και να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου «σε 2-3 εβδομάδες».

Μεταβατικές πρόεδροι
Σε αυτό το πλαίσιο άρχισε να συζητείται και το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη για να αναλάβει τη θέση της μεταβατικής προέδρου, να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή και να εγγυηθεί η ίδια τις διαδικασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Εξαφανισμένος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, αρμόδιος για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, την παραίτηση του οποίου ζήτησαν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, δεν έχει κάνει καμία δήλωση και είναι εξαφανισμένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του ο διευθυντής της ΝΔ κ. Τσιμάρας, στον οποίο επίσης καταλογίζουν ευθύνες για το εκλογικό φιάσκο.

Ο βουλευτής Κώστας Πλακιωτάκης ζήτησε με δηλώσεις του να συγκληθεί έκτακτα η κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ απόψε για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιάσκο εκλογή ΝΔ ενότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ