Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα συμμετάσχει στη μάχη κατά του ISIS - iefimerida.gr

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα συμμετάσχει στη μάχη κατά του ISIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Δευτέρα το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα μπορεί να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο δίκτυο Europe 1, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας θα τριπλασιάσουν πλέον τις δυνατότητές τους να πλήξουν θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς τα 26 καταδιωκτικά που βρίσκονται στο αεροπλανοφόρο, θα προστεθούν στα 12 μαχητικά που έχουν σταθμεύσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ιορδανία.

«Πρέπει να πολεμήσουμε έναν εχθρό με δύο κεφάλια», εξήγησε ο υπουργός αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος. «Ένα Κράτος οργανωμένο με ένα στρατό που έχει καταλάβει τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και ταυτόχρονα μια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση που έχει ως στόχο να πλήξει το Δυτικό κόσμο». O Ζαν Ιβ Λε Ντριάν απέκλεισε την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο μέτωπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ