Οι Γάλλοι το παραδέχονται: Δεν θα κερδίσουμε σύντομα το Ισλαμικό Κράτος - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι το παραδέχονται: Δεν θα κερδίσουμε σύντομα το Ισλαμικό Κράτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στρατός μπορεί να είναι συνηθισμένος σε μακροχρόνιες μάχες, αλλά ο κόσμος επιθυμεί να δει γρήγορα αποτελέσματα. Μόνο που ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος δεν θα κερδηθεί σύντομα, παραδέχονται οι Γάλλοι.

Τα παραπάνω τόνισε ο αρχηγός του επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέ, τη στιγμή που το Παρίσι έχει εντατικοποιήσει τα αεροπορικά «χτυπήματα» σε στόχους τζιχαντιστών στη Συρία. «Δεν θα επιτευχθεί σύντομα μια στρατιωτική νίκη ενάντια στο Ισλαμικού Κράτους»μ δήλωσε ο ντε Βιλιέ στη Le Journal. «Στο στρατό, είμαστε συνηθισμένοι σε μακροχρόνιες μάχες, αλλά ο κόσμος…επιθυμεί να δει γρήγορα αποτελέσματα. Στη Συρία και το Ιράκ, είμαστε στην καρδιά αυτού του παράδοξου. Όλοι γνωρίζουν ότι στο τέλος ο πόλεμος αυτός θα επιλυθεί μέσα από διπλωματικούς και πολιτικούς οδούς», εξήγησε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, τόνισε όμως ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις, για τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία ή τις αναγνωριστικές πτήσεις, παρότι πρόκειται για κοινό εχθρό. Μέσα σε 3 ημέρες, έπειτα από τις επιθέσεις τις 13ης Νοεμβρίου, τα γαλλικά αεροσκάφη έριξαν περίπου 60 βόμβες, με στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης και κέντρα επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον ντε Βιλιέ. «Ειλικρινά πιστεύω ότι τους προκαλέσαμε σοβαρά πλήγματα», τόνισε, ενώ σημείωσε πως η Γαλλία την παρούσα στιγμή διαθέτει δύναμη 34.000 στρατιωτών εντός της χώρας και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ