Buzzfeed: Τα χιλιάδες σωσίβια στη Λέσβο δείχνουν το πλήθος των μεταναστών - iefimerida.gr

Buzzfeed: Τα χιλιάδες σωσίβια στη Λέσβο δείχνουν το πλήθος των μεταναστών

Σωσίβια Λέσβος/ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες του Bradley Secker, το Buzzfeed επιχειρεί να δώσει μια ιδέα του μεγέθους των μεταναστευτικών και προσφυγικών κυμάτων.

Στο φωτογραφικό αφιέρωμα δεν υπάρχει καμία εικόνα μετανάστη, αλλά αντίθετα όλα όσα αφήνουν πίσω τους όταν τελικά καταφέρνουν να φτάσουν στη Μυτιλήνη. Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, τα φουσκωτά που χρησιμοποιούν για να κάνουν το ταξίδι είναι επικίνδυνα, ενώ η ποιότητα των σωσίβιων ποικίλλει με μερικά από αυτά να κατασκευάζονται στην Τουρκία μαζικώς και να είναι αναποτελεσματικά.

«Τα σωσίβια μένουν πίσω στην στεριά, είτε δένονται στα δέντρα για να σηματοδοτήσουν ένα ασφαλές σημείο αποβίβασης», αναφέρει το Buzzfeed τονίζοντας ότι κάθε πεταμένο σωσίβιο λειτουργεί «ως σύμβολο προς όσους φτάνουν για όσα άφησαν πίσω και για όσα πρόκειται να έρθουν ενώ χιλιάδες συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέσβος σωσίβια μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ