Κύκλωμα νεφροπαθών και ταξιτζήδων έκλεβε λεφτά του ΙΚΑ - iefimerida.gr

Κύκλωμα νεφροπαθών και ταξιτζήδων έκλεβε λεφτά του ΙΚΑ

ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κέρδη 204.000 ευρώ, και αντίστοιχη ζημιά για το ελληνικό κράτος, είχε ένα κύκλωμα ιδιοκτητών ταξί και ασφαλισμένων νεφροπαθών, μέσω παραποιημένων παραστατικών, σύμφωνα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ταξιτζήδες με 18 ασφαλισμένους του ΙΚΑ παραποιούσαν με τέτοιο τρόπο τα παραστατικά, ώστε το ταμείο να τους αποδίδει ποσά «για μετακινήσεις νεφροπαθών», πολύ μεγαλύτερα από αυτά που δικαιούνταν.

Η δράση του κυκλώματος εντοπίζεται στην περίοδο 1 Οκτωβρίου 2009 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010. Σε αυτό το διάστημα οι επιτήδιοι προκάλεσαν 204.000 ευρώ ζημιά στο ελληνικό κράτος.

Η αποκάλυψη έγινε από τη διασταύρωση των αποδείξεων των ταξί με τις καρτέλες προγραμμάτων αιμοκάθαρσης των ασθενών. Για το γεγονός ενημερώθηκε το ΣΔΟΕ και ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η διαδικασία ελέγχων και διασταυρώσεων για τις περιπτώσεις απόδοσης δαπανών συνεχίζεται με στοχο τον εντοπισμό κάθε είδους διαφθοράς, καθώς και για τον καταλογισμό ευθυνών εκεί που πρέπει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ