Τσακώθηκαν τα αδέλφια Αμπντελσάμ την παραμονή του μακελειού για λεφτά -Μια μαρτυρία-σοκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Τσακώθηκαν τα αδέλφια Αμπντελσάμ την παραμονή του μακελειού για λεφτά -Μια μαρτυρία-σοκ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι συνέβη την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ανάμεσα στα αδέλφια Αμπντεσλάμ που μερικές ώρες αργότερα συμμετείχαν στο μακελειό στο Παρίσι;

Η έγκυρη ενημερωτική γαλλική εκμομπή Envoyé spécial («Ειδικός Απεσταλμένος») έφερε στο φως μια αποκαλυπτική δήλωση ενός γείτονα των δύο αδελφών τρομοκρατών. Ο άνθρωπος μένει στο προάστιο Μοντελμπίκ των Βρυξελλών, όπου διέμεναν και τα δύο αδέλφια, ένα προάστιο που θεωρείται άντρο των τρομοκρατών στην Ευρώπη.

Ο εν λόγω γείτονας είναι φίλος της οικογένειας και διηγήθηκε στην γαλλική εκπομπή:

«Την Πέμπτη το βράδυ ήμουν στο σπίτι μου. Ακουσα έναν τσακωμό, ένα απίστευτο τσακωμό. Σκύβω από το παράθυρό μου και βλέπω τα δύο αδέλφια, εδώ μπροστά μου, να τσακώνονται».

«Γιατί τσακώνονταν;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Το μόνο που κατάλαβα ήταν: «Εγώ δεν πάω αν δεν πάρω τα λεφτά», έλεγε ο ένας. «Οχι, όχι θα πας!» έλεγε ο άλλος. «Εγώ αν δεν πάρω τα φράγκα, δεν κουνιέμαι. Χωρίς λεφτά δεν πάω», ξαναέλεγε ο πρώτος.

Τσακώθηκαν τα αδέλφια Αμπντελσάμ την παραμονή του μακελειού για λεφτά -Μια μαρτυρία-σοκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Μια άλλη μαρτυρία, σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα dh.be, είναι εξίσου ακαλυπτική για τη δράση των δύο αδελφών, τρεις μήνες πριν την 13η Σεπτεμβρίου.
«Αρχισαν ξαφνικά να προσεύχονται και να αθλούνται, εδώ και τρεις μήνες...Αθλούνταν επί τρεις μήνες, προσεύχονταν επί τρεις μήνες, σταμάτησαν να καπνίζουν επί τρεις μήνες, αυτό τι σημαίνει; Οτι ετοιμάζονταν για μάχη. Ετσι κάνουν οι κάτοικοι στο Μοντελμπίκ, ξέρω πολλούς τέτοιους. Προπονούνται στο φουλ, κάνουν πολεμικές τέχνες krav maga. Δεν θέλουν να φτάσουν στο πεδίο της μάχης χωρίς να έχουν γνώσεις στην πάλη».

Τσακώθηκαν τα αδέλφια Αμπντελσάμ την παραμονή του μακελειού για λεφτά -Μια μαρτυρία-σοκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ