Απορρίπτουν τη συμφωνία Παπαρήγα-Τσίπρας - Διαλλακτικός ο Κουβέλης - iefimerida.gr

Απορρίπτουν τη συμφωνία Παπαρήγα-Τσίπρας - Διαλλακτικός ο Κουβέλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέτωπο κατά της συμφωνίας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους φαίνεται να σχηματίζουν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα που ο Φώτης Κουβέλης κρατά μετριοπαθή στάση αλλά απορρίπτει την εποπτεία.

Εναντίον της συμφωνίας τάχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα η οποία προδικάζει πως θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία. Ώς «δώρο-άδωρον» χαρακτήρισε τις θυσίες που έχουν κάνει και θα κάνουν οι Έλληνες πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, διότι θα οδηγηθούμε σε «κοινωνική κατεδάφιση». Τέλος ο Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζει αχρείαστη την μόνιμη επιτροπεία, καθώς η χώρα -όπως είπε- χρειάζεται «τεχνική βοήθεια και τεχνογνωσία»

Αλέκα Παπαρήγα

«Στην σύνοδο κορυφής αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας» σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα, γγ του ΚΚΕ και συνέχισε επισημαίνοντας πως, «το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, αποτελεί μία νέα επίθεση στους μισθούς, τις συντάξεις, και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως, ο συμβιβασμός ο οποίος έγινε στις Βρυξέλλες, μεταξύ κρατών-μελών και τραπεζών, «δε θα λύσει το θέμα της κρίσης, ούτε την ανάπτυξη» αντιθέτως, συνέχισε «θα υπάρξει επιβράδυνση και μέτρα σε βάρος όλων των λαών της ευρωζώνης».

Τέλος εκτίμησε πως είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία.

Αλέξης Τσίπρας

«Ενα ακόμη βήμα στο κενό, και ένα καρφί στον σταυρό του μαρτυρίου του ελληνικού λαού» είναι η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση ήταν και είναι απούσα από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις» συνέχισε, και επεσήμανε πως «οι εγκληματικές αυτές επιλογές, μας οδηγούν στην ουσιαστική χρεωκοπία».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην τελευταία διετία, τόνισε την αδυναμία της κυβέρνησης να προβλέψει τα γεγονότα και το ότι έπεσε έξω πάνω από πέντε φορές στις εκτιμήσεις της., φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσκαιρη επιτροπεία, που μετετράπη σε μόνιμη. Τόνισε επίσης πως «ενώ πριν δύο χρόνια μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης με χρέος στο 115% του ΑΕΠ, μετά από δέκα χρόνια φτώχειας και ταπείνωσης, θα βγούμε πάλι στις αγορές με χρέος 120% του ΑΕΠ»

Ο πρόεδρος της κ.ο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κυβέρνηση ακολουθεί την λάθος συνταγή που οδηγεί στην λιτότητα και γεννά την ύφεση. «Η διαγραφή του χρέους θα έπρεπε να είναι δρόμος ανάπτυξης» είπε ο κ. Τσίπρας και εκτίμησε πως οι θυσίες του λαού θα είναι «δώρον-αδωρον» και θα οδηγήσουν στην ύφεση και την κοινωνική κατεδάφιση.

Φώτης Κουβέλης

«Η απόφαση εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Υπάρχουν, όμως, σε εκκρεμότητα τα μεγάλα ζητήματα της παρατεταμένης βαθιάς λιτότητας, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους. Δηλαδή ένα ζήτημα που αφορά στον πυρήνα της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους.» και συνεχίζει «Εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα ως διεκδίκηση η εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας.»

Αναφορικά με την μόνιμη εποπτεία ο κ. Κουβέλης σχολίασε:
«Στο βαθμό που δεν θα πρόκειται για τεχνική βοήθεια, αλλά για μία βαριά εποπτεία, αυτή θα πρέπει να αποκρουστεί. Δεν έχει ανάγκη η χώρα από βαριά εποπτεία, ίσως έχει ανάγκη μόνο από παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην επί της ουσίας πολιτική της ενότητα, στην ουσιαστική συνοχή της. Αυτή η Ευρώπη χρειάζεται για τα κράτη μέλη της και για τους λαούς της Ευρώπης.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ