Πάμε στο Βρυσάκι στην Πλάκα; Για την έκθεση, για ποτό και κουβέντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Πάμε στο Βρυσάκι στην Πλάκα; Για την έκθεση, για ποτό και κουβέντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Throw back Vryssaki» είναι ο τίτλος της επετειακής εικαστικής έκθεσης για τα 5 χρόνια λειτουγίας του πρωτότυπου και εναλλακτικού πολυχώρου.

Δεν είναι μόνο γκαλερί. Είναι και καφέ, είναι και χώρος εικαστικού ακτιβισμού και πρωτοβουλιών, είναι μία στέγη στην οποία μπορούν να μπουν όλοι οι νέοι, ανήσυχοι, δημιουργικοί, προβληματισμένοι πολίτες που έχουν κάτι να πουν για όλα αυτά που ζούμε και θέλουν κάτι να κάνουν για να βοηθήσουν την κατάσταση. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από διοργάνωση ανταλλαγής ρούχων, μέχρι έκθεση ζωγραφικής, από live μουσική, μέχρι ανάγνωση ποίησης και χαρτοκοπτική για παιδιά. Τα πάντα! Και όλα αυτά σε έναν όμορφο ατμοσφαιρικό χώρο στην Πλάκα που θυμίζει παλιά Αθήνα με έναν μεταμοντέρνο τρόπο – με ό,τι εν πάσει περιπτώσει μπορεί να θεωρηθεί μεταμοντερινισμός στη μνημονιακή Αθήνα της παρατεταμένης κρίσης που σαπίζει τα πάντα.

Πάμε στο Βρυσάκι στην Πλάκα; Για την έκθεση, για ποτό και κουβέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το Βρυσάκι, λοιπόν, γιορτάζει 5 χρόνια δράσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας και με αφορμή αυτή την επέτειο, φιλοξενεί ως τις 20 Δεκεμβρίου εικαστικούς καλλιτέχνες που έχουν παρουσιάσει το έργο τους στον χώρο από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα, σε μια ενδιαφέρουσα επετειακή έκθεση.

Τι λέτε πάμε; Και μετά θα πιούμε καφέ στο παλιό πλακιώτικο σπίτι που στεγάζει τον πολυχώρο, και θα ονειρευτούμε ότι ζούμε σε μια άλλη εποχή – με το ζεύγος Κοκοβίκου και όλη τη γειτονιά στο πόδι.

Πάμε στο Βρυσάκι στην Πλάκα; Για την έκθεση, για ποτό και κουβέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πάμε στο Βρυσάκι στην Πλάκα; Για την έκθεση, για ποτό και κουβέντα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι καλλιτέχνες
Βασιλική Σπύρου: «Γίκος», 2015, εικαστική εγκατάσταση. «Γίκος» στην ηπειρώτικη διάλεκτο ονομάζεται η στοίβα από προικιά. Με αυτή την ονομασία ορίζεται η εικαστική εγκατάσταση που θα προσαρμόσει η εικαστικός Βασιλική Σπύρου στον χώρο του Βρυσακίου και θα αποτελείται από κατασκευές που θα θυμίζουν την «προίκα» της εγχώριας παράδοσης αποδοσμένη μινιμαλιστικά βάσει εννοιολογικού ύφους.

HildegArt Dimouli: τα έργα της HildegArt Dimouli στηρίζονται στη μεικτή τεχνική. Θυμίζουν τα εικαστικά ρεύματα του κυβισμού και του φοβισμού. Η HildegArt ζωγραφίζει με χρώματα «τέρατα». Με μαρκαδόρο και πινέλο ανοίγει λαβύρινθους για να βρει διέξοδο για καθημερινά προβλήματα.

Ομάδα «Σκούνα και Αερικά»: οι Δήμητρα Σωτηριάδου και Γιούλη Σπανού της ομάδας «Σκούνα και Αερικά» συμμετέχουν στην επετειακή έκθεση Throwback Vryssaki με το νέο έργο « Μεσόγειος - Ταξίδι στο φως, στο σκοτάδι».
Το καράβι με τους απάτριδες του 21ου αιώνα, τους ξεριζωμένους από τον τόπο τους, δεν γίνεται η ομπρέλα σωτηρίας τους, αλλά ένα σκοτεινό ταξίδι σε βάθος χρόνου. Η Μεσόγειος, μια θάλασσα ελευθερίας και πολιτισμού, μετατρέπεται σε καιάδα ψυχών, που μόνο περιστασιακά συγκινεί τους
μαέστρους της ελεύθερης ζωής μας. Stop the war!


Η έκθεση
«Throw back Vryssaki»
«Βρυσάκι», Χώρος Τέχνης & Δράσης: Βρυσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3210179
Διαρκεί: ως 20/12
Λειτουργεί: καθημερινά (11.00-00.00)
Πρόσβαση: μετρό (γραμμή 3 - Μοναστηράκι), ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (σταθμός Μοναστηράκι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυσάκι Πλάκα έκθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ