El Clasico: Η διασημότερη έκφραση για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι - Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε θέση μάχης - iefimerida.gr

El Clasico: Η διασημότερη έκφραση για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι - Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε θέση μάχης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου σίγουρα το γνωρίζουν. Υπάρχουν όμως και οι όχι τόσο φανατικοί, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες ακούν παντού τη λέξη «Clasico». Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα πλησιάζει στο τέλος της και ήρθε η ώρα για τις λεπτομέρειες, οι οποίες θα λύσουν κάθε απορία γύρω από το σπουδαιότερο ματς του πλανήτη.

Τι είναι;
«El Clasico» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει με μια λέξη κάθε αναμέτρηση Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Το συγκεκριμένο ντέρμπι μετράει ήδη 229 παιχνίδια τα τελευταία 86 χρόνια και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν από τις συγκεκριμένες μάχες προκύπτει ο καλύτερος. Η Ρεάλ μετράει 92 νίκες, η Μπαρτσελόνα 89 αλλά ελάχιστοι μετρούν. Κάθε χρόνο όλοι περιμένουν το θέαμα. Αλλωστε είσαι τόσο καλός όσο η τελευταία σου εικόνα.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, κάπου τις έχεις ακούσει
Πρόκειται για δύο από τα μεγαλύτερα brands του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αν όχι τα μεγαλύτερα. Κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν Μονάχου και η Μίλαν ανήκουν στην ελίτ, ομως Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν μια θέση παραπάνω. Είναι κάτι σαν την εκδοχή των Λος Άντζελες Λέικερς της σεζόν 1986-1987 ή των Σικάγο Μπουλς της σεζόν 1995-1996 στο μπάσκετ.

Η απήχησή του
Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να το παρακολουθήσουν. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος κατά περίπου 40 εκατομμύρια, απ' όσους παρακολουθούν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο το Super Bowl. Είναι ίσως και το πιο ακριβό παιχνίδι στον κόσμο. Το ρόστερ της Ρεάλ αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ ενώ αυτό της Μπαρτσελόνα τα 450 εκατ.

Οι σταρ
Εδώ δεν χωρούν διαφορετικές απόψεις. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο σταρ της Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σε 211 παιχνίδι με τη φανέλα της «βασίλισσας» έχει σκοράρει 233 φορές.

Ομως δεν είναι μόνοι αυτοί. Στη Ρεάλ υπάρχει ο άνθρωπος που έλαμψε στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος όταν κάνει λάθος πάσα πρόκειται για είδηση. Ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος συνδυάζει ταχύτητα και δύναμη με εκπληκτική αρμονία.

Στην Μπαρτσελόνα, τον σταρ Μέσι συμπληρώνουν οι Λουίς Σουάρες και Νέιμάρ. Οι MSN όπως τους αποκαλούν, αποτελούν τον τρόμο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Οι τελευταίες στιγμές
Η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια δείχνει κυρίαρχη στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο η ενδεχόμενη απουσία του Μέσι, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό δίνει στη Ρεάλ τις αυξημένες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη, ρίχνοντας την αντίπαλό της από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το παρακολουθείς;
Βεβαίως. Τέτοιο ντέρμπι σπάνια το χάνεις. Ακόμη και αν δεν είσαι 100% φαν του ποδοσφαίρου, το ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αποτελεί την επιτομή του αθλήματος. Σάββατο, 19:15 ώρα Ελλάδας, «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στη Μαδρίτη. Αρχίζει η μάχη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ el clasico Ρεάλ Μαδρίτης Μπαρτσελόνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ