Ο φετινός Οκτώβρης έσπασε κάθε ρεκόρ – Πιο ζεστός από ποτέ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο φετινός Οκτώβρης έσπασε κάθε ρεκόρ – Πιο ζεστός από ποτέ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει πως η φετινός χειμώνας θα είναι ένας από τους πιο κρύους των τελευταίων πολλών ετών. Ωστόσο, τα...μπουφάν ακόμα παραμένουν μέσα στις ντουλάπες.

Σε λίγες μέρες μπαίνουμε και επίσημα στην χειμερινή περίοδο, όμως τα ως τώρα δεδομένα δεν δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των επιστημόνων. Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι φθινοπωρινές μέρες είναι ζεστές, σε βαθμό που τα πανωφόρια δεν έχουν βγει από τις κρεμάστρες.

Οι μελέτες της NASA σε συνεργασία με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αποκαλύπτουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις φετινές καιρικές συνθήκες. Ο Οκτώβρης του 2015 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ. Το παρακάτω γράφημα δείχνει ξεκάθαρα το φαινόμενο που επικρατεί τα τελευταία 130 χρόνια, με αποκορύφωμα το 2015.

Ο φετινός Οκτώβρης έσπασε κάθε ρεκόρ – Πιο ζεστός από ποτέ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Οπως φαίνεται, η θερμοκρασία των τελευταίων πολλών Οκτωβρίων ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία. Αυτή η πληροφορία έρχεται να ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν σαφώς την συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας, σε όλο τον πλανήτη και ανεξαρτήτως εποχής.

Αυτό φαίνεται και από τις μετρήσεις των τελευταίων χρόνων. Τόσο το 2012 όσο και το 2014 αποτέλεσαν χρονιές που έσπασαν ρεκόρ σε θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, ο Οκτώβρης του 2014 ήταν επίσης ένας από τους θερμότερους που έχουν καταγραφεί, χωρίς όμως να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Αυτή είναι η εικόνα του φετινού Οκτώβρη, σε παγκόσμια κλίμακα:

Ο φετινός Οκτώβρης έσπασε κάθε ρεκόρ – Πιο ζεστός από ποτέ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ