Η βασανισμένη αλλά περήφανη Ελλάδα: Οσα είδε ο Ιταλός τραγουδοποιός Βινίτσιο Καποσέλα στη χώρα μας - iefimerida.gr

Η βασανισμένη αλλά περήφανη Ελλάδα: Οσα είδε ο Ιταλός τραγουδοποιός Βινίτσιο Καποσέλα στη χώρα μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός τραγουδοποιός και συγγραφέας Βινίτσιο Καποσέλα διέσχισε τους δρόμους της Ελλάδας τη χρονιά της οικονομικής κατάρρευσης, κατέγραψε συναντήσεις, συζητήσεις και εμπειρίες και τις παρουσιάζει σε ένα βιβλίο με τίτλο «Τεφτέρι» αλλά και ένα ντοκιμαντέρ που βρίσκεται στη διαδικασία του μοντάζ.

Ο Καποσέλα διηγείται μια Ελλάδα έτσι όπως ο ίδιος την έζησε, βασανισμένη και περήφανη που ανακαλύπτει ξανά το ρεμπέτικο ως μουσική της κρίσης.
Καθαρότητα αφήγησης μέσα στις σελίδες, ένα απόσταγμα αλήθειας, εκεί όπου συνάντησε σημερινούς ρεμπέτες σε ταβέρνες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης, συλλαμβάνοντας οράματα μετά από μέθη και ψευδαισθήσεις τα οποία και αποτύπωσε σε ένα μικρό σημειωματάριο, το τεφτέρι του.

Η βασανισμένη αλλά περήφανη Ελλάδα: Οσα είδε ο Ιταλός τραγουδοποιός Βινίτσιο Καποσέλα στη χώρα μας | iefimerida.gr 0

Ο Ιταλός ερμηνευτής μετά την καταγραφή του, ξαναεπιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το βιβλίο του το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Χρόνης Βούλτσος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, Θεατρολόγος και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Γυρίσματα σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Κρήτη
Το ντοκιμαντέρ του Καποσέλα και του Ανδρέα Ζάγκρα έχει θέμα το ρεμπέτικο, προσπαθεί να προσδιορίσει τα κοινά στοιχεία - κοινωνικά, οικονομικά - της εποχής εκείνης που γέννησε το ρεμπέτικο με την σημερινή εποχή και γυρίστηκε μέσα σε 2 εβδομάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

«Τεφτέρι» από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
Το Βιβλίο του Βινίτσιο Καποσέλα παρουσιάζεται στην «Πρίγκηπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βινίτσιο Καποσέλα ρεμπέτικο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ