Νέα συλλογή διηγημάτων του μετρ Ρέιμοντ Κάρβερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα συλλογή διηγημάτων του μετρ Ρέιμοντ Κάρβερ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο μόλις κυκλοφόρησε ένας τόμος 856 σελίδων με τα σημαντικότερα διηγήματα του σπουδαίου Αμερικανού διηγηματογράφου.

«Ένας νέος Hemingway, ένας δημιουργός εφάμιλλης πνοής με τους μεγάλους δασκάλους που λάτρεψε στη ζωή του. Αλλά μαζί κι ένας καλλιτέχνης απαράμιλλης ανθρωπιάς και καλοσύνης», γράφει για τον Ρέιμοντ Κάρβερ στην εισαγωγή, ο μεταφραστής της έκδοσης Γιάννης Τζώρτζης.

Νέα συλλογή διηγημάτων του μετρ Ρέιμοντ Κάρβερ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο συγγραφέας: Ο Ρέιμοντ Κάρβερ γεννήθηκε το 1938 στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Διηγηματογράφος και ποιητής, δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα το 1961. Επί χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής δημιουργικής γραφής σε διάφορα πανεπιστήμια. Το 1983 γνώρισε την καταξίωση, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο Μίλντρεντ και Χάρολντ Στράους από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων, το οποίο του επέτρεψε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο γράψιμο. Πέθανε τον Αύγουστο του 1988.

Νέα συλλογή διηγημάτων του μετρ Ρέιμοντ Κάρβερ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η νέα συλλογή: Συγκεντρωτικός τόμος στον οποίο περιλαμβάνονται οι τρεις συλλογές του μεγάλου Αμερικανού διηγηματογράφου «Αρχάριοι», «Λοιπόν, θα πάψεις, σε παρακαλώ;», «Καθεδρικός ναός». Τα διηγήματα, τα αντιπροσωπευτικότερα από το σύνολο του έργου του, πλαισιώνονται από εκτενή εισαγωγή καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του.

Κυκλοφορούν επίσης στα ελληνικά οι συλλογές διηγημάτων του Ρέιμοντ Κάρβερ «Στιγμιότυπα» (Απόπειρα), «Γιατί πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε γι αγάπη» (Απόπειρα) «Αρχάριοι» (Μεταίχμιο), «Καθεδρικός ναός. (Μεταίχμιο), «Λοιπόν, θα πάψεις σε παρακαλώ» (Μεταίχμιο), «Όποιος κι αν ήταν σ' αυτό το κρεβάτι» (Μεταίχμιο).


Η συλλογή
«Διηγήματα», του Ρέιμοντ Κάρβερ
Μετάφραση: Γιάννης Τζώρτζης
Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2015
856 σελ.
Τιμή:17,91 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρέιμοντ Κάρβερ διηγήματα Αμερική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ