Η «φωνή» στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους είναι Γάλλος - Από την Τουλούζη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «φωνή» στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους είναι Γάλλος - Από την Τουλούζη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H φωνή του άντρα που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Παρίσι ανήκει σε Γάλλο υπήκοο, τον Φαμπιέν Κλεν, 37 ετών, βετεράνο τζιχαντιστή από την Τουλούζη.

Ο Κλεν είναι από χρόνια ύποπτος ότι έχει διασυνδέσεις με το δίκτυο του Μωχάμεντ Μερά και καταδικάστηκε το 2009 σε 5ετή φυλάκιση. Είχε ήδη απειλήσει το κέντρο Μπατακλάν, το 2009, γιατί υποτίθεται ανήκε σε Εβραίους.

Η «φωνή» στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους είναι Γάλλος - Από την Τουλούζη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στο βίντεο, στο οποίο οι ισλαμιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη, ακούγονται στην αρχή κάτι ψαλμωδίες, όπως συνηθίζεται στα σχετικά βίντεο. Μετά, ο Φαμπιέν Κλεν διαβάζει την ανακοίνωση. Στο τέλος, το τραγούδι ξεκινάει πάλι. Το βίντεο διαρκεί 5,5 λεπτά. Τα τραγούδια ψέλλει ο μικρός αδελφός του Κλέν, Ζαν Μισέλ, 34 ετών.


Ο Φαμπιέν Κλεν κατάγεται από το νησί Ρεουνιόν, μια γαλλική αποικία στον Ινδικό Ωκεανό και ζούσε στην Τουλούζ, στη Γαλλία. Το 2000 ασπάστηκε το Ισλάμ, και πλησίασε το κίνημα των σαλαφιστών που δρουν στα πέριξ του τζαμιού « El Hussein », σε μια συνοικία της Τουλούζης. Τον περιγράφουν πολύ διαβασμένο, πολύ θρησκευόμενο, εξαιρετικά ταλαντούχο στο να προσηλυτίζει άτομα και να τα καθοδηγεί. Εγινε γρήγορα ένας από τους κεντρικούς ιδεολόγους του σαλαφικού κινήματος στην Τουλούζη.
Ντυμένοι με το παραδοσιακό μακρύ ρούχο, το λεγόμενο djellaba και με γένια, τα δύο αδέλφια στήνουν έναν πάγκο σε μια αγορά, τον οποίο χρησιμοποιούν για να προσηλυτίζουν νεαρούς. Παντρεύτηκαν δύο γυναίκες ντυμένες με μπούρκα -σε μια εποχή που δεν συνηθίζονταν και τόσο στη Γαλλία. Σε ένα κρυφό αγρόκτημα ο Φαμπιέν γνωρίζει τα αδέλφια Merah και τον καλό φίλο του Sabri Essi. Είναι το πρώτο ιστορικό κύτταρο του γαλλικού τζιχαντισμού και συνεχίζει μέσα από φάρες και σόγια την παράδοση: η μητέρα του Φαμπιέν παντρεύεται τον πατέρα του Essi.

Η «φωνή» στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους είναι Γάλλος - Από την Τουλούζη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Το 2003 τα αδέλφια Κλεν εγκαθίστανται στο Βέλγιο και μπαίνουν σε ένα δίκτυο βελγο-τυνήσιων και εμπλέκεται σε πολλές επιθέσεις.
Το 2009 καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με την κατηγορία ότι διακινούσε νεαρούς από την Τουλούζη προς το Ιράκ, μεταξύ 2005-2006.
Ολη η φατρία ζει σήμερα στη Συρία, στο Ισλαμικό Κράτος. Ο Φαμπιέν εξακολουθεί να προσηλυτίζει εξ αποστάσεως νέους από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωνή Βίντεο Γάλλος τουλούζη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ