Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων του Σεν Ντενί: Ο πόλεμος ήρθε στη γειτονιά μας, ήταν σαν πολιορκία - iefimerida.gr

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων του Σεν Ντενί: Ο πόλεμος ήρθε στη γειτονιά μας, ήταν σαν πολιορκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοικοι του Σεν Ντενί ξύπνησαν σήμερα λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Πυροβολισμοί και εκρήξεις αναστάτωσαν τη γειτονιά.

Τα παιδιά τους δεν πήγαν στο σχολείο, τα μαγαζιά έμειναν κλειστά, οι ίδιοι δεν τολμούσαν να κοιτάξουν ούτε από τα παράθυρα για να δουν τι γίνεται έξω. Ο φόβος απλώθηκε για μια ακόμη φορά στο Παρίσι.

«Βρίσκομαι πίσω από τους παρατεταγμένους αστυνομικούς δίπλα στη βασιλική του Σεν Ντενί. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίτερα την περιοχή καθώς πίστευαν ότι ο εγκέφαλος του μακελειού της Παρασκευής βρισκόταν ταμπουρωμένος εκεί. Τα καταστήματα είναι κλεισα και τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην περιοχή. Οι περισσότεροι κάτοικοι υπακούουν στην εντολή να παραμείνουν στο σπίτι τους, αλλά δεκάδες νέα παιδιά έχουν συγκεντρωθεί πίσω από τον αστυνομικό κλοιό για να παρατηρήσουν τι συμβαίνει», έγραφε νωρίτερα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση στο Σεν Ντενί ο ανταποκριτής του Guardian και παράθετε τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής: «Είναι σαν ο πόλεμος να ήρθε στη γειτονιά μας» λέει ο 22χρονος Ντιάλο. «Είναι σαν πολιορκία. Οι άνθρωποι δεν έχουν πάει στις δουλειές τους, δεν έχουν στείλει τα παιδιά τους στο σχολείο. Οι κάτοικοι εδώ ξύπνησαν από τις εκρήξεις και από τους πυροβολισμούς των αυτόματων όπλων των αστυνομικών που πολιορκούν το διαμέρισμα στο Σεν Ντενί».

Ενας άλλος νεαρός άνδρας πλησίασε τους αστυνομικούς στο δημαρχείο του Σεν Ντενί και τους ανέφερε ότι ο πατέρας του, 60 ετών, ζει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας πολύ κοντά στο σημείο όπου έχουν ταμπουρωθεί οι ύποπτοι. «Εχει κλειστεί στο μπάνιο. Είναι πανικόβλητος. Περιμένει απλά εντολές από την αστυνομία», τους έλεγε.

Η 26χρονη Φάτιμα Μπουραχίλ, στεκόταν στο δρόμο φορώντας ένα παλτό πάνω από τις πιζάμες της. «Μένουμε εδώ κοντά, ακούσαμε τις εκρήξεις, η κόρη μου είναι μόλις 6 ετών και είναι φοβισμένη και μπερδεμένη. Τα σχολεία είναι κλειστά εδώ σήμερα, τα παιδιά θα μείνουν σπίτι. Οι άνθρωποι είναι πραγματικά φοβισμένοι, η κυβέρνηση λέει ότι είμαστε σε πόλεμο».

Η Ντίντι Γουαφί, 63 ετών η οποία ζει και αυτή κοντά στην περιοχή όπου σήμερα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης δήλωσε: «Ακουσα πυροβολισμούς μετά τις 4, δεν ξέραμε τι συνέβαινε».

Ο Νταμίλα Καλντί, ετών 54 ετών που ζει κοντά στη βασιλική του Σεν Ντενί είχε καθαρότερη εικόνα για το τι συνέβαινε. «Ημουν ξύπνιος από τις τέσσερις γιατί θα πήγαινα την κόρη μου στο αεροδρόμιο. Ακουσα τους πυροβολισμούς και σκέφτηκα ότι επρόκειτο για κάποιο είδος πολιορκίας, ότι οι τρομοκράτες πρέπει να κρύβονται εδώ. Από την Παρασκευή η ατμόσφαιρα είναι βαριά».

«Οι άνθρωποι ρωτούν πώς είναι οι τρομοκράτες, αν κάποιος από αυτούς ζει εδώ. Οταν έδειξαν τη φωτογραφία του Σαλάχ Αμπντεσλάμ όλοι αναρωτιόμασταν αν τον έχουμε δει κάπου, κάποιοι ήταν σίγουροι ότι τον είχαν δει κάπου. Υπήρχε πολύ φόβο. Η τρομοκρατία έχει έρθει στο Σεν Ντενί, το κλίμα έχει αλλάξει πολύ. Οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι, κοιτάζουν ο ένας τον άλλον. Το Σεν Ντενί θα σταμπαριστεί, είναι πραγματικά κρίμα», λέει κάποιος άλλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεν ντενι κάτοικοι Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ