«Δεν είδα ποτέ τον Καντάφι να συμπεριφέρεται άσχημα» - iefimerida.gr

«Δεν είδα ποτέ τον Καντάφι να συμπεριφέρεται άσχημα»

Guardian
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προσωπικός οδηγός του Καντάφι, ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους κοντά στον δικτάτορα που επέζησαν, μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Guardian, περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές του Λίβυου ηγέτη, πριν το λιντσάρισμα και το θάνατό του.

«Το κλίμα ήταν εκρηκτικό», αναφέρει ο Νασρ, ο προσωπικός οδηγός του Μουαμάρ Καντάφι, προσπαθώντας να ανακαλέσει στη μνήμη του τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας.

«Οι επαναστάτες έρχονταν προς το μέρος μας. Ο Καντάφι δεν φοβόταν αλλά δεν ήξερε τι να κάνει. Πρώτη φορά τον είδα έτσι».

Μια εβδομάδα μετά το λιντσάρισμα και τη θανάτωση του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Λιβύης, ο Νασρ, είναι ο μόνος από τη φρουρά του που μπορεί να μιλήσει για τις τελευταίες στιγμές του δικτάτορα.

«Δεν γνωρίζω αν έχει επιζήσει κάποιος συνάδελφός μου», αναφέρει ο οδηγός του Καντάφι, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες πέντε μέρες της πολιορκίας της Σύρτης δίπλα στον Λίβυο ηγέτη.

«Ήταν περίεργος. Καθόταν ακίνητος και κοίταζε προς τη Δύση. Δεν είδα φόβο στο πρόσωπό του. Ήμουν μαζί του για τριάντα χρόνια και ορκίζομαι στο Θεό ότι ποτέ δεν τον είδα να συμπεριφέρεται άσχημα. Ήταν πάντα το αφεντικό- και ήταν ένα καλό αφεντικό».

Όπως πολλοί από το στενό του περιβάλλον, έτσι και ο Νάσρ προερχόταν από την ίδια φυλή με τον Καντάφι. Χωρίς τα διαπιστευτήρια της φυλής και τα πολλά χρόνια υπηρεσίας, ο Νασρ δε θα βρισκόταν κοντά στο δικτάτορα τις τελευταίες μέρες του. Ο Καντάφι είχε απομείνει μόνος, καθώς όλοι του οι υποστηρικτές τον είχαν εγκαταλείψει. «Ακόμα και αυτοί που έμειναν κοντά του είχαν πολλά να χάσουν από μια καθεστωτική μεταβολή», σχολιάζει δηκτικά σε δημοσίευμά της η βρετανική Guardian.

«Δεν είχα κάτι εναντίον των επαναστατών – με έφεραν εδώ μαζί με άλλους». Παρά το χαμόγελο του νεαρού φρουρού στο άκουσμα της φράσης του Νασρ, το προσωπικό μέλλον του παραμένει αβέβαιο.

Τελευταία φορά είδε το πτώμα του μέχρι πρότινος «αλάθητου» αφεντικού του να πετιέται σε ένα πρόχειρο τάφο και να καλύπτεται με άμμο. Ήταν μια μοίρα που σίγουρα δεν περίμενε για τον Καντάφι..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ