Ζωή μέχρι τα 150 υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες - iefimerida.gr

Ζωή μέχρι τα 150 υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες

ζωή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 150 χρόνια θα ζούμε, υποστηρίζουν επιστήμονες της Αυστραλίας, οι οποίοι «δημιούργησαν» χάπια που θα επιβραδύνουν την διαδικασία γήρανσης.

Όπως υποστηρίζει ο Peter Smith πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, τα συγκεκριμένα φάρμακα θα παρατείνουν την ζωή μας ως τα 100 ίσως και 150 χρόνια. Η ευχή να τα εκατοστήσεις πλέον μοιάζει παλιομοδίτικη....

«Με την πρόοδο της ιατρικής, του τρόπου ζωής, και του συστήματος δημόσιας υγείας, ένα κορίτσι γεννημένο σήμερα στην Αυστραλία αναμένεται να ζήσει έως και τα 100».

«Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρουμε να προσθέσουμε μερικά ακόμα χρόνια ζωής στον άνθρωπο [...] Το να ζήσουμε μέχρι τα 150, μπορεί να ακούγεται απίθανο αλλά αυτό που αναζητούμε είναι να παραμείνουμε υγιείς μέχρι το τέλος της ζωής μας. Ο στόχος δεν είναι μόνο να επεκτείνουμε τη ζωή μας αλλά κυρίως να επεκτείνουμε μια υγιή ζωή» συνεχίζει ο καθηγητής Smith.

Τα συγκεκριμένα φάρμακα θα βοηθούν επίσης τον οργανισμό να «επισκευάσει» τον εαυτό του, ωστόσο επισημαίνεται πως, οι έρευνες βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, ταυτόχρονα με νέες θεραπείες βλαστικών κυττάρων.

«Οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να πάρουν σύνταξη στα 65 και να αναγκαστούν να περάσουν δεκαετίες ανήμποροι στο σπίτι», καταλήγει ο πρύτανης Smith.

Ο Αυστραλός ειδικός σε θέματα γήρανσης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ David Sinclair είπε ότι ένα δίκτυο γονιδίων, ελέγχει το ρυθμό της γήρανσης.«Το σώμα μας έχει μια καταπληκτική ικανότητα να 'επισκευάζει' τον εαυτό του» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ