Σάλος με σκίτσο της Daily Mail -Παρουσιάζει τους πρόσφυγες ως ποντίκια [εικόνα]

Πληθώρα αντιδράσεων στα social media προκάλεσε ένα σκίτσο που δημοσίευσε η Daily Mail την Τρίτη.

Σε αυτό ο σκιτσογράφος Σταν ΜακΜάρτρι φαίνεται να εξισώνει με ποντίκια τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαφεύγουν από πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Στο σκίτσο, εμφανίζονται μουσουλμάνοι άνδρες με γενειάδες και γυναίκες με μαντίλες που περνούν τα «Ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης», όπως είναι ο τίτλος του, μαζί με ποντικούς. Μία από τις φιγούρες κουβαλά στην πλάτη του ένα όπλο, μία ξεκάθαρη αναφορά στο γεγονός ότι ο ένας από τους δράστες στο Παρίσι μπήκε στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας, καθώς το συριακό διαβατήριό του βρέθηκε στον τόπο του μακελειού.

Πολλοί χρήστες του Twitter κατηγόρησαν τον σκιτσογράφο για ρατσισμό, ενώ δεκάδες εντόπισαν ομοιότητες με τη ναζιστική προπαγάνδα. Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Πιτ Φρέιζερ, μουσικός από το Λονδίνο που ζει στη Στοκχόλμη, βρήκε στο Google μία εικόνα από αντισημιτικό παιδικό βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει το 1936, η οποία θυμίζει αρκετά το σκίτσο της Daily Mail.

«Το σκίτσο της Daily Mail είναι το πιο αηδιαστικό πράγμα που έχω δει στον βρετανικό Τύπο», «Θα μπορούσε να είχε βγει από το 1930», «Είναι ρατσιστικό, αντιμουσουλμανικό και μοιάζει τρομερά με ναζιστική προπαγάνδα», ήταν μερικές από τα σχόλια του κόσμου για το επίμαχο σκίτσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκίτσο Daily Mail ποντίκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ