Επεισόδια στα Εξάρχεια: Πετροπόλεμος και μολότοφ μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ [εικόνες&βίντεο]

Μετά το πέρας της ειρηνικής πορείας του Πολυτεχνείου, ομάδα αντιεξουσιαστών ξεκίνησε «ανταρτοπόλεμο» με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Αρχικά επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη, στα Εξάρχεια αλλά τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν.

Συντεταγμένα, μέσω της Λ. Αλεξάνδρας κατέβηκαν στα Εξάρχεια όπου μια μεγάλη ομάδα αντιεξουσιαστών άρχισε να σπάει πεζοδρόμια με βαριοπούλες, να βάζει φωτιές σε κάδους και να επιτίθενται σε διμοιρίες των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ. Οι άνδρες των ΜΑΤ απαντούν με ρίψεις κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί σε όλη την περιοχή των Εξαρχείων (Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας και γύρω δρόμους).

Οι αντιεξουσιαστές πετούν ό, τι βρουν μπροστά τους τόσο εναντίον των αστυνομικών, αλλά και των δημοσιογράφων και των τεχνικών που βρίσκονται στο σημείο.

Ενας δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια του πετροπόλεμου.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε πολυκατοικίες και επιχειρήσεις.

Σε επτά σύλληψεις προχώρησαν το βράδυ οι αστυνομικοί. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας νεαρός τραυματίστηκε στο μάτι. Ο νεαρός εγκλωβίστηκε από τους άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Το περιστατικό έγινε στην οδό Σολωμού.

Μάρμαρα που ξήλωσαν από τις πολυκατοικίες αλλά και καπάκια της ΕΥΔΑΠ έγιναν στα χέρια των αντιεξουσιαστών πολεμοφόδια.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι άνδρες της Αστυνομίας κατάφεραν να απωθήσουν όλους τους αντιεξουσιαστές στην πλατεία Εξαρχείων.

Επεισόδια και στην Πάτρα μετά την πορεία των αντιεξουσιαστών

Ζημιές σε επιχειρήσεις και φθορές σε τράπεζα προκάλεσαν αντιεξουσιαστές που έκαναν πορεία στην Πάτρα.

Στόχος τους έγιναν δύο καταστήματα αθλητικών ειδών. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και έσπασαν βιτρίνες ενώ νωρίτερα είχαν ανάψει φωτιές και προκάλεσαν φθορές σε τραπεζικό κατάστημα, φανάρια και άλλα εμπορικά καταστήματα στην οδό Κορίνθου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ