Είδα την παράσταση «Ο μπαμπάς» με το Σταμάτη Φασουλή -Αντέχετε; - iefimerida.gr

Είδα την παράσταση «Ο μπαμπάς» με το Σταμάτη Φασουλή -Αντέχετε;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμιά 10αρια χρόνια μεγαλύτερος του ο ήρωας του Σταμάτη Φασουλή, πάσχει απο άνοια.

Δεν παρακολουθούμε τη ζωή και την καθημερινότητα του Αντρέ, αλλά αυτό που εκείνος θέλει να βλέπει. Ο Σταμάτης Φασουλής, δεν έχει ανατρέξει σε γιατρούς ή ειδικούς για το ρόλο του στο έργο του Florian Zeller «Ο μπαμπάς», που παρουσιάζει στο θέατρο «Χορν». Ανέτρεξε σε βιώματα του, αλλά και σε αφηγήσεις συνεργατών που βρεθήκαν κοντά σε κάποιον άρρωστο συγγενή. Δε μιλάμε λοιπόν για μία εις βάθος ανάλυση της νόσου, αλλά για ένα υποκειμενικό πλάνο.
Μια τραγική φάρσα, που δεν κοροϊδεύει, αλλά προκαλεί χαμόγελο και πολλές φορές ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δεν γέλασα λεπτό, αν και υπήρχε κοινό που έβλεπε και αυτή την πλευρά του έργου.

Είδα την παράσταση «Ο μπαμπάς» με το Σταμάτη Φασουλή -Αντέχετε; | iefimerida.gr 0

Ο ήρωας του Φασουλή δεν θέλει να τον αντιμετωπίζουν ως άρρωστο. Επιβάλει ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους. Μία παράσταση με έντονες συγκινήσεις και προβληματισμούς, αφού μέσα από το έργο πιθανόν να αναιρέσεις και να αντιμετωπίσεις διαφορετικά κοντινό σου άνθρωπο που πάσχει από απώλεια μνήμης.

Είδα την παράσταση «Ο μπαμπάς» με το Σταμάτη Φασουλή -Αντέχετε; | iefimerida.gr 1

Ο χώρος στον οποίο ζει ο ήρωας, είναι και η βάση, τού τι θέλει να βλέπει. Μέσα από την αρρώστα του, η κόρη του είναι δύο πρόσωπα. Εδώ και η δυσκολία για τον Μανολη Παντελιδάκη που έφτιαξε τα σκηνικά ώστε να δημιουργήσει επί σκηνής, άλλοτε ένα διαμέρισμα και άλλοτε έναν άδειο χώρο, όπως και το μυαλό του «Μπαμπά».
Άρτια υποκριτική ικανότητα του Σταμάτη Φασουλή, το επιλέγετε ανάλογα με τη ψυχολογική σας κατάσταση. Στα τελευταία 5' τα αστεία τελειώνουν και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Είδα την παράσταση «Ο μπαμπάς» με το Σταμάτη Φασουλή -Αντέχετε; | iefimerida.gr 2

Η ιστορία:
Ο Αντρέ ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Η κόρη του βλέποντάς τον να μεγαλώνει ανησυχει και αποφασίζει να συγκατοικήσουν, μαζί μ,ε το σύντροφό της. Εκεί αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα, που άλλοτε προκαλούν γέλιο και άλλοτε συγκίνηση.
Ένα γαλλικό θεατρικό που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο. Οι Times τη χαρακτήρισαν ως την πιο έξυπνη και αιφνιδιαστική παράσταση της χρονιάς.

H παράσταση
«Ο μπαμπάς» του Florian Zeller
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Κάππας, Κίμων Κουρής, Ελευθερία Μπενοβία και Ματίνα Νικολάου.
Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10 τηλ: 210 3612500
Εισιτήρια: Από 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταμάτης Φασουλής θέατρο Χορν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ