Καστανίδης: «Οι Γερμανοί είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διαφθορά!» - iefimerida.gr

Καστανίδης: «Οι Γερμανοί είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διαφθορά!»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλήση από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να λάβει την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση της Siemens ώστε να μεταβεί στο υπουργείο και να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης – που τον συντονίζει ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης- έχει ολοκληρωθεί και πριν προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων καλούν τους ανθρώπους της εταιρείας ώστε να συνδράμουν στην αποκάλυψη της αλήθειας έστω και την τελευταία στιγμή. Πάντως σε κάθε περίπτωση, είτε δηλαδή επιχειρηθεί κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός, είτε ασκηθούν αγωγές, η υπόθεση, σύμφωνα με τους συντονιστές εκ μέρους της κυβέρνησης «θα έχει πάρει τον δρόμο της έως το τέλος Μαΐου».

Στην αναγγελία της επιστολής – κλήσης προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την «ποινική ευθύνη Υπουργών». Αναλυτικά ο κ. Καστανίδης ανέφερε «θα κληθούν οι επικεφαλής, οι οποίοι σε διάστημα δέκα ημερών και σε συγκεκριμένο χώρο θα πρέπει να παραστούν προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις πάνω στην νομική βάση που έχουμε δημιουργήσει για την επιβολή υψηλών προστίμων» πρόσθεσε ότι «υπάρχει εντατική συζήτηση προκειμένου η ηθική πλευρά των Γερμανών να σκεφτεί ότι πρέπει να καταβάλλει αποζημιώσεις... είναι σκληρή η συζήτηση που διεξάγεται και με μεγάλη ένταση». Ο υπουργός δεν θέλησε να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης έναντι της εταιρείας, χρησιμοποίησε όμως σκληρή γλώσσα για τους Γερμανούς λέγοντας πως «οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί είναι αυτοί που κυρίως πρέπει να απολογηθούν γιατί οι δικές τους, οι μεγαλύτερες εταιρείες και ναυαρχίδες είναι πρωταθλητές διαφθοράς στον κόσμο».

Η φράση του υπουργού φαίνεται πως ερέθισε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος είπε: «Αυτά που είπατε στην αίθουσα να τα πείτε στον πρωθυπουργό να τα πει στη Μερκελ. Πρέπει να τα ακούσει από τον πρωθυπουργό η κυρία Μέρκελ γιατί όταν πηγαίνει γίνεται το αντίθετο». Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας: «Φυγαδεύσατε τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Siemens. Οι υπουργοί συναθροίζονταν στη αυλή του Χριστοφοράκου για να πάρουν μια τσαγιέρα, η διαφθορά ξεκινάει από τα εκ στα υποβρύχια και φτάνει σε τσαγιέρες, ευτυχώς που έχουν φύγει από το κόμμα σας» ενώ ζήτησε η προανακριτική επιτροπή για τα υποβρύχια να ερευνήσει τα πεπραγμένα όλων των Υπουργών Εθνικής Αμυνας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ