Σε τέσσερις ημέρες η εκλογή προέδρου της ΝΔ -Η μάχη κορυφώνεται - iefimerida.gr

Σε τέσσερις ημέρες η εκλογή προέδρου της ΝΔ -Η μάχη κορυφώνεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφώνεται η μάχη μεταξύ των 4 υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ, με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για την πρώτη αναμέτρηση της Κυριακής - που πολλοί εκτιμούν ότι δεν θα είναι και η τελική και ότι θα απαιτηθεί και δεύτερος γύρος.

Το μήνυμα των 4 ανθυποψηφίων είναι ένα: Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στις εκλογές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καλεί τους Νεοδημοκράτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να ψηφίσουν, προκειμένου να μην καθορίσουν το αποτέλεσμα οι «περαστικοί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί μαζική συμμετοχή, για να ανοίξει το κόμμα τις πόρτες του και σε νέα μέλη και για να έχει ισχυρή νομιμοποίηση ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ποντάρει στη μεγάλη συμμετοχή προκειμένου να αντιμετωπίσει το πλεονέκτημα που φαίνεται ότι καταγράφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον σκληρό κομματικό πυρήνα.

Μαζική συμμετοχή ζητεί και ο Αδωνις Γεωργιάδης προκειμένου, όπως λέει, να μην κρίνουν -και αυτή τη φορά- το αποτέλεσμα τα «τζάκια». Μέχρι και αυτή τη στιγμή, πάντως, ακόμη και τα εμπειρότερα στελέχη του κόμματος φαίνεται πως δεν μπορούν να εκτιμήσουν το επίπεδο της συμμετοχής στην επερχόμενη αναμέτρηση.

Από την έδρα του Απόστολου Τζιτζικώστα, τη Θεσσαλονίκη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν αιχμηρός απέναντί του, λέγοντας για μια ακόμη φορά ότι ο αρχηγός του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής, ενώ κρατά ψηλά στην ατζέντα του θέματα ασφάλειας των πολιτών και εθνικά θέματα, απεθυνόμενος και σε πιο συντηρητικά ακροατήρια.

Στον Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στρέφει τα βέλη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την υποψηφιότηα Μεϊμαράκη επιλογή στασιμότητας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν τώρα ανάμεσα στην αλλαγή ή τη στασιμότητα και όχι να μεταθέσουν για αργότερα τις αποφάσεις αυτές. Σκληρή είναι η κριτική του και στον Απόστολο Τζιτζικώστα, μετά τη στήριξη Βορίδη, στον οποίο προσδίδει πλέον ένα καθαρό δεξιό ιδεολογικό πρόσημο.

Η πλευρά Τζιτζικώστα απαντά τα τελευταία 24ωρα με μπαράζ δημόσιων δηλώσεων στελεχών και βουλευτών της ΝΔ που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Μετά τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σήμερα και ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δήμας δήλωσε τη στήριξή του στον Τζιτζικώστα. Ο κ. Δήμας αναφέρει πως στηρίζει Τζιτζικώστα καθώς εκτιμά ότι μπορεί να διευρύνει την εκλογική βάση της ΝΔ, αλλά και για την προσήλωσή του στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα δήλωσε πως στηρίζει και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης -μετά τη στήριξη Βορίδη σε Τζιτζικώστα- στρέφει τα πυρά του εναντίου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί πρόταση για τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, την οποία δεν αποδέχθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογή Προέδρου ΝΔ Κυριακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ