Κατσέλη: Κλειδί για τα «κόκκινα» δάνεια η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες - iefimerida.gr

Κατσέλη: Κλειδί για τα «κόκκινα» δάνεια η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η μαζική πώληση ακινήτων αντίκειται στο συμφέρον των τραπεζών. Συμφέρον της τράπεζας είναι να κρατάει τον πελάτη ενήμερο».

Τη σχετική επισήμανση έκανε η πρόεδρος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη απευθυνόμενη στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική τράπεζα, πρόσθεσε, θα απευθύνει βιώσιμες λύσεις σε δανειολήπτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ωστόσο χαρακτήρισε μείζον το θέμα της επαναφοράς των καταθέσεων θεωρώντας ότι αποτελεί αναγκαία συνθήκη τόσο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων όσο και για την άρση των capital controls.

Όπως είπε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνθήκες, που επικράτησαν μετά την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και την κρίση του περασμένου Ιουλίου, η οποία οδήγησε στην σύναψη μιας νέας τριετούς συμφωνίας ύψους 89 δισ. ευρώ με τους θεσμούς, υπό όρους που την καθιστούν διαχωρίσιμη.

Αναφερόμενη στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τόνισε ότι πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι η η τύχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη όχι μόνο με τις οικονομικές συνθήκες αλλά και με την ποιότητα διακυβέρνησης και την ασφάλεια που εγγυάται το πολιτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ