Ηλεκτρονικά «ραβασάκια» πρόσθετου φόρου για 30.000 επιχειρήσεις

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν με «ηλεκτρονικό ραβασάκι» από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τον πρόσθετο φόρο ύψους 300 εκατ. ευρώ, που πρέπει να καταβάλλουν εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης φόρου για τα κέρδη, στο 100%.

Η αύξηση αυτή προβλεπόταν στη συμφωνία του καλοκαιριού για το τρίτο μνημόνιο και αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που είχαν παραμείνει σε προκαταβολή φόρου 80% ενώ πλέον με προκαταβολή φόρου 100% επιβαρύνονται και οι προσωπικές εταιρείες, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα, κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και κοινοπραξίες προσωπικών εταιρειών.

Τα 30.000 εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο Taxis έως το τέλος της εβδομάδας και οι υπόχρεοι θα καταβάλλουν τον πρόσθετο φόρο σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σημειώνεται ότι και για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου αυξάνεται από το 55% στο 75% για κέρδη που θα προκύψουν στη διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους ενώ κέρδη τα οποία θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 η προκαταβολή φόρου θα είναι στο 100% του φόρου που αναλογεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσθετος φόρος επιχειρήσεις TAXIS ΓΓΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ