Χριστόδουλος Ξηρός και άλλοι 27 σε δίκη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» - iefimerida.gr

Χριστόδουλος Ξηρός και άλλοι 27 σε δίκη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώλιο σε 28 άτομα έδειξε με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών, μεταξύ των οποίων και για τον Χριστόδουλο Ξηρό, για το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Σύμφωνα με αυτό, οι εμπλεκόμενοι φιλοδοξούσαν να ανατινάξει τον εξωτερικό τοίχο της πρώτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο να αποδράσουν τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με το υπ' αριθμ. βούλευμα 1810/15, οι δικαστές του συμβουλίου παραπέμπουν τους κατηγορουμένους σε δίκη για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Μεταξύ αυτών, στο εδώλιο θα καθίσουν εκτός από τον Χ. Ξηρό, οι Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευαγγελία Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ