Οι 8 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε όταν διαπραγματεύεστε το μισθό σας [λίστα] - iefimerida.gr

Οι 8 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πείτε όταν διαπραγματεύεστε το μισθό σας [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περάσατε με επιτυχία τη συνέντευξη, πήρατε τη δουλειά και τώρα έχει έρθει η ώρα να διαπραγματευτείτε το μισθό σας... Αμηχανία. Αυτό είναι που αισθάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι.

«Η συζήτηση για το μισθό είναι σαν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται έχουν τη δική τους σημασία και δυναμική, από τη στιγμή που η συζήτηση έχει προσωπική χροιά», αναφέρει ο Στιβ Κέιν, διευθυντής προσωπικού.

«Η διαπραγμάτευση δεν σχετίζεται με την αξία και την τιμή ενός άψυχου αντικειμένου, αλλά κατά κάποιον τρόπο με τη δική σας αξία σε κάποια επιχείρηση», προσθέτει.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες φράσεις που καλύτερα να αποφύγετε κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης.

  • «Δέχομαι». Εδώ έχουμε μια διαπραγμάτευση, οπότε φροντίστε να μην τελειώσει πριν καν αρχίσει.
  • «Ζητάω τόσα». Καλό θα ήταν να μην μιλάτε εσείς για νούμερα. Μια καλή στρατηγική είναι να αφήσετε τον εργοδότη σας να πει πρώτος αυτός ένα νούμερο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τον αριθμό και να διαπραγματευτείτε γι' αυτόν.
  • «Μόνο αυτά μου δίνετε;». Ποτέ μα ποτέ μην πείτε κάτι τέτοιο. Το πιθανότερο είναι κάνετε τον μελλοντικό εργοδότη σας να γελάσει.
  • «Εχω άλλες απίστευτες προτάσεις, που είναι πιο κερδοφόρες». Ακόμα και αν κάτι τέτοιο ισχύει, μην το χρησιμοποιήσετε σε αυτή την περίπτωση.
  • «Οχι». Μια «ξερή» άρνηση δεν ταιριάζει σε μια διαπραγμάτευση. Οφείλεται να είστε ευέλικτοι και συγκεντρωμένοι ακόμα και όταν η πρόταση δεν είναι αυτή που θέλετε.
  • «Χρειάζομαι...». Μην χρησιμοποιήσετε αυτό το ρήμα, ειδικά όταν πρόκειται να πείτε πως χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο ποσό για κάποιο δάνειο. «Μην φέρετε προσωπικά θέματα στη συζήτηση».
  • «Ακουσα πως ο Τάδε παίρνει ''τόσα'' και εργάζομαι πιο σκληρά». Μην θεωρήσετε πως τα κουτσομπολιά είναι διαπραγματευτικό «όπλο» και φυσικά μην συγκρίνετε εσάς με τους άλλους.
  • «Αξίζω περισσότερα». Φυσικά θα πρέπει να ξέρετε την αξία σας, όταν κάνετε αυτή τη συζήτηση, απλά μην δείξετε πως ενοχληθήκατε. Δεν θέλετε να φανείτε εγωιστής.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ