Φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Σκορσέζε - iefimerida.gr

Φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Σκορσέζε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος και πάλι με το θέμα της θρησκείας έρχεται ο Αμερικανός σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών, Μάρτιν Σκορσέζε, στη νέα ταινία του με τίτλο «Silence» («Σιωπή») η οποία θα προβληθεί μέσα στο 2016.

Έχουν περάσει ήδη είκοσι επτά χρόνια από τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη «Τελευταίος Πειρασμός» στη μεγάλη οθόνη, σήμερα καταπιάνεται και πάλι με την πίστη.

Φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Σκορσέζε  | iefimerida.gr 0


Η νέα του ταινία «Silence» βασίζεται στο βιβλίο του Σουσάκου Έντο, το οποίο εκδόθηκε το 1966.

Φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Σκορσέζε  | iefimerida.gr 1

«Με πηγαίνει πίσω στα χρόνια που μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, στη ζωή σε μια περιοχή που ήταν σκληρή, και ταυτόχρονα στην εκκλησία. Μοιάζει με τους 'Κακόφημους δρόμους', κατά κάποιον τρόπο. Καταπιάνεται με πνευματικά θέματα σε έναν συγκεκριμένο, υλικό κόσμο. Έναν κόσμο όπου κατά κανόνα αποκαλύπτεται η χειρότερη πλευρά της ανθρώπινης φύσης» τονίζει ο Σκορσέζε για το βιβλίο που στάθηκε πηγή έμπνευσής του.

Φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Σκορσέζε  | iefimerida.gr 2


Η ταινία μας μεταφέρει στον 17ο αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών. Ήρωας ο πατέρας Ροντρίγκεζ, Πορτογάλος ιησουίτης, ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα, για να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του. «Σίγουρα είναι ένα θρησκευτικό θέμα, αλλά το μυστήριο, η σύγκρουση του Ροντρίγκεζ με τον εαυτό του και το νόημα του χριστιανισμού (στο οποίο πιστεύω με όλη μου τη δύναμη) είναι διαχρονικό και σχετίζεται με το ποιοί είμαστε ως άνθρωποι», διευκρινίζει ο σκηνοθέτης.
Για το σενάριο συνεργάστηκε με τον Τζέι Κοκς, πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στην Ταϊβάν, ενώ μεγάλο μέρος του έργου είναι στα ιαπωνικά.

Φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Σκορσέζε  | iefimerida.gr 3

Η ταινία
«Silence», του Μάρτιν Σκορσέζε
Προβολή: 2016
Σενάριο: Τζέι Κοκς, Μάρτιν Σκορσέζε
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Κεν Γουατανάμπε, Αντριου Γκάρφιλντ, Ανταμ Ντράιβερ και Ισέι Ογκάτα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mάρτιν Σκορσέζε Silence νέα ταινία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ