Στο 1 τρισ. ευρώ τα κεφάλαια του ταμείου σταθερότητας - iefimerida.gr

Στο 1 τρισ. ευρώ τα κεφάλαια του ταμείου σταθερότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αυξήσει τη δυνατότητα παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που προσφέρει βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο το ποσό θα φτάσει το 1 τρισ. ευρώ, από 440 δισ. που είναι σήμερα.

Η σχετική απόφαση της ευρωζώνης αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες ώρες, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης «συμφώνησαν να αυξήσουν» τη δύναμη κρούσης του ΕΤΧΣ προκειμένου να αποφύγουν τη μετάδοση της κρίσης χρέους, επισημαίνεται στο κείμενο.

Στο μεταξύ, κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ανέφερε σήμερα ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει ευνοϊκά το ενδεχόμενο κινεζικής οικονομικής βοήθειας προς την ευρωζώνη «μέσω ενός ειδικού μηχανισμού, συνδεδεμένου πάντως με το ΔΝΤ, που θα μελετηθεί».

Η ίδια πηγή, ζητώντας να μείνει ανώνυμη, ανήγγειλε συγχρόνως ότι θα επακολουθήσει μια τηλεφωνική συνομιλία που ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα έχει πάνω στο θέμα αυτό με τον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ